Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ką per 2016-uosius nuveikė Sporto centras?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sporto centras. S. Ulvikienės nuotr. Sporto centras. S. Ulvikienės nuotr.

Kaip ir kasmet, pasibaigus kalendoriniams metams ir susumavus rezultatus, Savivaldybės Tarybai teikiamos biudžetinių įstaigų vadovų ataskaitos. Jose apžvelgiami pagrindiniai finansiniai rodikliai, nuveikti darbai, identifikuojamos problemos.

Naujienų portalas „Mano Gargždai“ pateikia Klaipėdos rajono biudžetinės įstaigos sporto centro vadovo Vaido Liutiko 2016 metų veiklos ataskaitos esminius aspektus. Ataskaitą planuojama tvirtinti kitą savaitę – kovo 30 d. – vyksiančiame Tarybos posėdyje.

 

Skirta 400 tūkst. eurų

Kaip rašoma vadovo pateiktoje ataskaitoje, Sporto centro 2016 metų veiklos tikslas − užtikrinti kūno kultūros ir sporto veiklą rajone. Nurodoma, kad įstaigoje yra patvirtinta 14 pareigybių, dirba 18 darbuotojų.

2016 metams iš Savivaldybės biudžeto buvo planuota gauti 276,0 tūkst. eurų, tačiau Tarybos sprendimais sąmata papildyta 124,8 tūkst. eurų. Iš viso Sporto centro programai 2016 m. buvo gauta ir pagal paskirtį panaudota 400,8 tūkst. eurų.

Be Savivaldybės skirtų lėšų, Sporto centras už patalpų nuomą gavo 23 tūkst. eurų, 12,4 tūkst. – už renginių organizavimą, 8,5 tūkst. – iš paramos ir labdaros, 2,5 tūkst.  – Klaipėdos r. savivaldybės administracijos programos.

Ataskaitoje pateiktoje lentelėje matyti, kad didžiausia dalis lėšų – 112,2 tūkst. eurų buvo skirta sporto aikštelių įrengimui, po to – darbo užmokesčiui ir įmokoms socialiniam draudimui (106,2 tūkst. eurų). Varžybų organizavimui (apdovanojimams, mitybai) prireikė 69,1 tūkst. eurų, 50 tūkst. kainavo daugiafunkcio sporto centro projekto pirkimas.

Ilgalaikiam turtui įsigyti 2016 metais iš Savivaldybės biudžeto buvo skirta 4,5 tūkst. eurų. Panaudota 4,1 tūkst. eurų: 2,6 tūkst. eurų pridėti prie sporto aikštelių įrengimo lėšų, įsigytas mini golfo takelis už 1,5 tūkst. eurų. Iš sporto centro uždirbtų lėšų per 2016 metus buvo įsigyti 2 treniruokliai (2,7 tūkst. eurų), radio mikrofonas (500 eurų).

 

Naujai įrengta tinklinio aikštelė Gargžduose. L. Gruzdžio nuotr.

 

Dėmesys – sporto infrastruktūrai

2016-aisiais, kaip rašoma Sporto centro vadovo ataskaitoje, buvo vykdoma krepšinio aikštelių dangų atnaujinimo programa Klaipėdos rajone. Įrengtos ir atnaujintos krepšinio aikštelės Priekulėje, Kvietiniuose, Gargžduose, Sudmantuose. Taip pat prie Gargždų „Minijos“ progimnazijos įrengta nauja tinklinio aikštelė. Doviluose įrengtai krepšinio aikštelei nupirktas naujas įbetonuojamas krepšinio stovas.

Gerinant gyventojų sportavimo sąlygas, lauko aikštelių inventoriumi aprūpintos visos Klaipėdos rajono seniūnijos.

Taip pat buvo įvykdytas daugiafunkcinio sporto centro projekto pirkimas. Šiuo metu vyksta techninio projekto rengimas, o 2017 metų balandžio mėnesį bus išduotas leidimas daugiafunkcinio sporto centro statybai.

2016-aisiais metais vieno iš  Sporto centro rėmėjų – UAB „Litimbera“,  ledo ritulio „Gargždų ledžinga“ klubo komandos vadovo Jono Blagnio ir Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos iniciatyva sausio mėnesį buvo įrengta ledo aikštelė-čiuožykla šalia „Vaivorykštės“ gimnazijos.

 

Kovo 11-osios bėgimas. S. Ulvikienės nuotr.

 

Vyko įvairiapusė sportinė veikla

2016 metais trečius metus iš eilės vyko Klaipėdos rajono mažų miestelių krepšinio, tinklinio ir futbolo pirmenybės, į aktyvią sportinę veiklą įtraukusios mažų miestelių gyventojus. Varžybose dalyvavo 32 komandos: 11 krepšinio, 12 tinklinio ir 9 futbolo. Iš viso sužaistos 148 varžybos.

Pernai Veiviržėnuose vyko Klaipėdos rajono seniūnijų vasaros sporto žaidynių I etapas, dalyvavo apie 250 Klaipėdos rajono sporto entuziastų.

Antrus metus iš eilės Gargžduose vyko 9-ųjų Lietuvos seniūnijų zoninių sporto žaidynių II etapas. 9 iš 11 zoninėse varžybose dalyvavusių Klaipėdos rajono seniūnijų komandų pateko į finalinį etapą Kėdainiuose. Finaliniame seniūnijų žaidynių etape Kėdainiuose Klaipėdos rajono savivaldybė komandinėje įskaitoje tarp 37 rajonų savivaldybių užėmė trečią vietą. Rajono krepšinio mėgėjų suburta komanda Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ organizuojamose varžybose finaliniame etape Šventojoje taip pat užėmė trečią vietą.

Pernai antrus metus iš eilės kovo 11 dieną organizuotas bėgimas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Daugybė sporto renginių vyko per Gargždų miesto gimtadienį.

Praėjusiais metais pirmą kartą Gargždų miesto istorijoje vyko aukšto lygio dviračių sporto varžybos – „Gargždų miesto plento taurė 2016“. Jose dalyvavo patys pajėgiausi Lietuvos dviratininkai, tarp jų –daugkartinis šalies čempionas Gediminas Bagdonas. Varžybos vyko keliose ilgio distancijose, todėl galimybę pasivaržyti turėjo ne tik profesionalai, bet ir dviračių mėgėjai.

 

Projektas „Sveikatą geriname sportuodami“. S. Ulvikienės nuotr.

 

 

Antrus metus iš eilės balandžio–lapkričio mėnesiais vyko projektas „Sveikatą geriname sportuodami“, kurio metu vyko sekmadieniniai dviračių žygiai po Klaipėdos rajono kraštą ir bėgimai Gargždų miesto ir rajono gatvėmis „Už blaivią ir sveiką Lietuvą“.

2016 m. Gargžduose vyko ir keletas Lietuvos masto tinklinio varžybų. 8 Klaipėdos rajono krepšinio komandos pernai varžėsi Aukščiausioje lygoje, 11 komandų – I-oje. Iš viso 2016 metais buvo sužaistos 174-ios  krepšinio varžybos. Klaipėdos rajono Aukščiausioje tinklinio lygoje rungtyniavo 8 komandos. Iš viso buvo sužaistos 72 tinklinio varžybos.

Pernai antrus metus iš eilės vyko naujienų portalo mano-gargzdai.lt Didžiosios ir Mažosios taurės teniso varžybos, kuriose dalyvavo 20 Klaipėdos rajono tenisininkų mėgėjų. Iš viso buvo sužaistos 124-ios teniso varžybos. Pirmą kartą buvo suorganizuoti du atviri Klaipėdos rajono badmintono turnyrai, kuriuose dalyvavo 38 dalyviai.

Sporto centro vadovo ataskaitoje taip pat nurodoma, kad 2016 metus vainikavo geriausių sportininkų, trenerių ir komandų pagerbimo vakaras. Jame buvo apdovanoti 10 geriausių rajono sportininkų, trys treneriai ir trys komandos. Padėkos raštai buvo įteikti tiems, kurie aktyviai prisidėjo prie sporto populiarinimo ir vystymo Klaipėdos rajone.

 

Pernai antrus metus iš eilės vyko naujienų portalo mano-gargzdai.lt Didžiosios ir Mažosios taurės teniso varžybos. S. Vaičienės nuotr.

 

Dalyvauja Lietuvos čempionatuose

Gargždų miestui Lietuvos čempionatuose 2016-aisiais atstovavo šios „Gargždų SC“ komandos: krepšinio, tinklinio (vyrų), tinklinio (moterų), futbolo (vyrų) ir lengvosios atletikos.

„Gargždų SC“ krepšininkai rungtyniavo Lietuvos Regionų krepšinio lygos A divizione. 2015/2016 metų sezone jie užėmė 5–8 vietą. „Gargždų SC“ vyrų tinklinio komanda antrus metus rungtyniavo Lietuvos aukščiausioje tinklinio lygoje. Praeitame sezone tarp 15 Lietuvos tinklinio komandų gargždiškiai užėmė 6-ąją vietą, o šiame sezone pavyko iškovoti vieną titulą, kurio iki šiol nebuvo niekada pavykę laimėti – Lietuvos tinklinio federacijos taurės Didžiosios taurės varžybose iškovota trečioji vieta.

Lietuvos moterų tinklinio čempionate rungtyniauja ir „Gargždų SC“ tinklininkės. Tarp 8 pajėgiausių šalies komandų komanda užėmė šeštąją vietą.

„Gargždų pramogos-Ąžuolas“ futbolo komanda antrus metus iš eilės rungtyniavo LFF Vakarų zonos II lygos varžybose. Tarp 10 pirmenybėse dalyvavusių komandų gargždiškiai užėmė trečiąją vietą.

Lengvaatlečiai Šarūnas Banevičius ir Mindaugas Jurkša, treniruojami Edvardo Šauklio, šiemet pasiekė puikių rezultatų. Š. Banevičius eilinį kartą tapo Lietuvos rutulio stūmimo rungties čempionu, o M. Jurkša Pasaulio kurčiųjų čempionate rutulio stūmimo rungtyje užėmė trečiąją, o disko metimo rungtyje šeštąją vietas.

 

2016 metus vainikavo geriausių sportininkų, trenerių ir komandų pagerbimo vakaras. S. Ulvikienės nuotr.

 

Visą ataskaitą galite parsisiųsti ČIA.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,