Mano Gargždai



Septintasis „Tauriosios širdies“ laureatas – Pranas Sungaila

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
„Tauriosios širdies“ laureatas – Pranas Sungaila. S. Ulvikienės nuotr. „Tauriosios širdies“ laureatas – Pranas Sungaila. S. Ulvikienės nuotr.

Penktadienio vakarą Gargždų miesto bendruomenė pakvietė į jau septintąjį „Tauriosios širdies“ apdovanojimų vakarą, skirtą pagerbti išskirtinius miesto gyventojus, kurie pasižymi ne vienkartiniais žygdarbiais, bet nuolatiniu ilgalaikiu darbu dėl kitų.

 

Vakarą eilėmis nuspalvino jo vedėja – J. Lankučio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė, o iškilmingu pučiamųjų skambesiu susirinkusiuosius džiugino Lietuvos karinių jūrų pajėgų orkestras.

Renginyje prisiminti ir gėlių puokštėmis apdovanoti visi „Tauriosios širdies“ laureatai – Gargždų muzikos mokyklos pedagogas Sigitas Stalmokas, Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis“ narė gargždiškė Vida Kuznecovienė, Vaikų ligų skyriaus vedėja gydytoja Voldimara Jasmontaitė, paramos akcijų organizatorės, entuziastingos savanorės Ieva Jonušaitė ir Eimantė Kiaulakienė ir sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis“ ir VšĮ „Revilita“ vadovė Rekvita Bagdonienė.

„Tauriosios širdies“ nominacijai šiemet buvo pasiūlyti keturi kandidatai – Zigmas Bitinas (ilgametis Klaipėdos rajono rinkimų komisijos pirmininkas, Gargždų sporto mokyklos šachmatų treneris ir šachmatų klubo „Mintis“ vadovas, jo dėka Gargžduose buvo įrengtas didžiųjų lauko šachmatų skverelis), Jadvyga Belenavičienė (Tremtinių choro įkūrėja, Gargždų dekanato šeimos centro savanorė, sužadėtinių kursų mokytoja, jaunajai kartai diegianti krikščioniškąsias vertybes), Daiva Toliušienė (Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja, neskaitančius įkvepianti skaityti, iš vidutiniokų padaranti ganėtinai stiprius mokinius, mylinti juos ir mylima mokinių) ir Pranas Sungaila (Gargždų vaikų ir laisvalaikio centro stendinio modeliavimo mokytojas).

Vienbalsiu Gargždų bendruomenės narių sutarimu „Tauriosios širdies“ nominaciją ir juvelyro Viktoro Sitalo sukurtą ženklą nuspręsta skirti tris dešimtmečius vaikus stendinio modeliavimo paslapčių mokančiam Pranui Sungailai. Mokytojas garsina Gargždų miestą ir Klaipėdos rajoną tarptautiniuose konkursuose ir renginiuose, yra užmezgęs ir palaikantis bendradarbiavimo ryšius su Lenkijos modeliuotojais, 2016 metais būrelio vaikai dalyvavo 7 konkursuose, parodose, festivaliuose Čekijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Lietuvoje. Mokytojas ir ugdytiniai bendradarbiauja su Lietuvos karinių jūrų pajėgų muziejumi, kuriame pastatyta daugiau kaip 10 Lietuvos karo laivų modelių.

P. Sungaila užaugino keturis vaikus. Kandidatą pasiūliusieji jį gyrė dėl žmogiškųjų savybių.

„Puikiai bendraujantis ir bendradarbiaujantis su kolegomis, ugdytiniais, jų tėvais, partneriais, pakantus mokiniams, ištvermingas, susivaldantis, pasižymi aukšta bendravimo kultūra, įtaiga, tolerancija, taktu, jautrus, kultūringas, nestokoja humoro jausmo, stengiasi išspręsti problemas abiem pusėms priimtinu būdu, kruopštus, pareigingas, imlus naujovėms ir pasiūlymams, įdomi ir patraukli kūrybiška asmenybė“, – taip P. Sungailą apibūdino jo aplinkos žmonės.

Garbingą apdovanojimą įteikė Gargždų bendruomenės pirmininkė Violeta Gedgaudienė.

„Ačiū, kad tiek daug dėmesio skiriate savo mylimai veiklai, ugdote mūsų jaunąją kartą, linkime Jums ir toliau būti tokiu mokytoju iš didžiosios raidės“, – dėkojo V. Gedgaudienė, sveikindama, įstojus į „Tauriųjų širdžių“ klubą.

Susijaudinimo ir džiaugsmo neslėpęs laureatas dėkojo tėvams, vaikystės draugams, klasiokams, bendradarbiams, kolegoms.

„Labiausiai norėčiau padėkoti dabartiniams kolegoms, nes be jų aš būčiau tuščia vieta. Dėkoju ir geriausiam Lietuvoje miestui, kuriame jau tiek metų geriausia gyventi“, – padėkos žodį tarė septintasis „Tauriosios širdies“ laureatas.

Sveikinti garbingu apdovanojimu pagerbto gargždiškio skubėjo šeimos nariai, artimieji, Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro kolektyvas.

 

Lietuvos karinių jūrų pajėgų orkestras:

 

 

„Tauriosios širdies“ apdovanojimų akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 333 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,