Mano Gargždai



Nuo balandžio – pokyčiai sodų maršrutuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Egidijaus Jankausko, ve.lt nuotr. Egidijaus Jankausko, ve.lt nuotr.

Nuo šio šeštadienio nebeliks tik sezono metu egzistavusio maršruto į „Tolupio“ sodus, tačiau vietoj jo ten veš kur kas dažniau kursuosiantis 27-asis autobusas. Į Vaitelių bei „Rasos“ sodus pradės kursuoti 42-asis maršrutas, kuriame galios ir terminuotieji bilietai, o į Dituvos sodus vežančių autobusų grafikai bus pakoreguoti pagal keleivių prašymus. Nedidelių korekcijų bus į Šernus nudriekusiuose maršrutuose, o 26-asis autobusas savaitgaliais ir švenčių dienomis vėl keletą kartų per dieną užsuks į „Eketės“ sodus.

 

Galios terminuoti bilietai

Pasak VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) direktoriaus Gintaro Neniškio, iki šiol į „Tolupio“ sodus iš Smiltelės stotelės balandžio–lapkričio mėnesiais veždavo du kartus per dieną kursavęs autobusas.

„Šis maršrutas buvo nuostolingas ir Klaipėdos miesto savivaldybė kasmet turėdavo dotacijai skirti apie 3–4 tūkstančius eurų. Todėl buvo nuspręsta jį uždaryti, tačiau į „Tolupio“ sodus nukreipti netoli jų kursavusį, į „Aisės“ sodus vežantį 27-ąjį autobusą“, – aiškino G. Neniškis.

Anot jo, pastaraisiais metais „Tolupis“ iš sodų bendrijos vis sparčiau tampa tipiška Klaipėdos priemiesčio gyvenviete, kurioje nuolat gyventi kuriasi vis daugiau žmonių. Skaičiuojama, kad bendrijoje yra 660 sklypų, o nuolat čia gyvena jau apie 100 šeimų.

„Iki šiol buvo tik du autobuso reisai, ir tai tik sezono metu. Jie buvo pritaikyti veikiau sodininkams. Nuolatiniai gyventojai arba naudojosi automobiliais, arba eidavo du kilometrus nuo 27-ojo trasoje esančios stotelės iki namų. Dabar viešojo transporto paslauga jiems iš esmės pagerės. Tiesa, Klaipėdoje 27-asis autobusas važiuoja ne iš Smiltelės, bet iš „Arenos“ stotelės, tačiau ji tikrai yra optimali. Į pačius „Tolupio“ sodus 27-asis autobusas važiuos tokia pačia trasa, kaip ir vežantis senuoju maršrutu“, – teigė KKT vadovas.

Darbo dieną pirmojo rytinio reiso metu 27-asis autobusas važiuodamas į „Tolupį“ neužsuks. Tad iš viso darbo dienomis į „Tolupį“ kasdien bus 4 reisai, iš šių sodų į Klaipėdą – 5. Šeštadieniais bus vykdomi 4 reisai, o sekmadienį ir šventinėmis dienomis 27-asis autobusas 3 kartus važiuos iki „Aisės“ per „Tolupį“ ir vieną kartą važiuos tik iki „Tolupio“.

„Pailginus šį maršrutą nežymiai pertvarkoma jo tarifikacija. Nuo 1,1 euro iki 90 centų mažės kartinio bilieto kaina keleiviams, važiuojantiems iki „Ąžuolyno“, „Dujų stoties“, Kiškėnų stotelių. Toliau važiuojantiems keleiviams bilieto kaina lieka tokia, kaip ir buvo. Bilietas į „Tolupį“, kaip ir seniau, kainuos 90 centų. Svarbu tai, kad autobuse galios II kainų zonos terminuotieji bilietai“, – teigė G. Neniškis.

Žiemą, nebelikus sodininkų srautų, į „Tolupį“ kursuos mažesni autobusai. Juose kartiniai bilietai kainuos šiek tiek brangiau.

 

Dituvoje – dideli srautai

Pasak KKT vadovo, nuo kovo startavusių į elektroninio bilieto sistemą integruotų 40 ir 41 maršruto autobusų, vežančių į Dituvą, keleivių srautai netgi pranoko lūkesčius. Tad atsižvelgiant į pirmojo mėnesio patirtį bei keleivių pageidavimus nuo balandžio bus atliekamos korekcijos abiejuose maršrutuose.

Iš Smiltelės stotelės išvažiuojantys 40 maršruto autobusai nuo šeštadienio važiuos dažniau – 25–42 min. intervalais. Atsižvelgus į Dituvos bendruomenės pageidavimus bus ankstinamas pirmasis reisas – nuo šiol autobusas darbo dienomis iš pradinės „Vaškių“ stotelės išvyks 6 val. Savaitgaliais ir švenčių dienomis paskutinis reisas iš Klaipėdos nukeltas į 21.15 val.

Atsižvelgus į moksleivių ir jų tėvelių pageidavimus pakoreguoti popietinių reisų laikai iš Klaipėdos, kad vaikams trumpiau reiktų laukti autobuso pasibaigus pamokoms. Taip pat dėl užfiksuotų sistemingų vėlavimų ar skubėjimų bus pakoreguota autobuso važiavimo trukmė kai kuriose atkarpose.

Nuspręsta, kad 41-uoju maršrutu (važiuoja iš autobusų stoties) šiltuoju sezonu važiuos pailgintas autobusas. Jam taip pat pridedamas vienas popietinis reisas (14.55 val. iš Klaipėdos ir 15.35 iš Dituvos „Turgaus“ stotelės). O dėl vėlavimų rytinio piko metu pakoreguota važiavimo trukmė, be to, pirmasis reisas iš Dituvos prasidės 5 minutėmis anksčiau negu dabar.

Atsižvelgiant į vyresnio amžiaus sodininkų pageidavimus du kartus per dieną – 8.10 val. iš stoties (8.56 val. iš Dituvos „Turgaus“ stotelės) ir atitinkamai 19.15 bei 20 val. autobusas važiuos buvusia trasa per Klaipėdos centrą (Liepų, Tiltų gatvėmis, Taikos prospektu, Sausio 15-osios g.).

„Stebėsime situaciją ir, jei toliau augs keleivių srautai, didinsime autobusų reisų skaičių arba vietoje trumpesnių leisime pailgintus autobusus“, – teigė G. Neniškis.

 

Atsiranda 42-asis

KKT taip pat perėmė maršruto į sodininkų bendrijas „Vaiteliai“ bei „Rasa“ organizavimą ir administravimą. Jam priskirtas 42 numeris.

„Trasa nesikeičia, autobusas stos visose tarpinėse miesto stotelėse. Maršrute galios ne tik pas vairuotoją perkami kartiniai kelionės bilietai, tačiau ir terminuotieji mėnesiniai zoniniai bilietai. Klaipėdos rajono teritorijoje bus galima naudotis II zonos, o Kretingos rajono teritorijoje – III zonos terminuotais bilietais“, – sakė G. Neniškis.

Prasidėjus sodų sezonui KKT daro pokyčius ir kituose sodų maršrutuose.

„Šiek tiek didiname į Šernus vežančio 11A maršruto autobusiukų reisų skaičių, tad keisis ir buvusių reisų laikai. Keisis ir 29 maršruto laikai, nes jie koordinuojami su 11A maršruto pokyčiais. Taip pat sezoniškai vienas iš dviejų 28 maršrute važiuojančių autobusų iš standartinio keičiamas į pailgintą“, – informavo KKT vadovas.

O 26 maršruto autobusas kaip ir kasmet šiltojo sezono metu savaitgaliais ir švenčių dienomis keletą kartų per dieną užsuks į sodininkų bendriją „Eketė“.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 302 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,