Mano Gargždai



Geriausių KU sportininkų dešimtuke – Š.Banevičius

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Geriausi KU sportininkai. Egidijaus Jankausko nuotr./ve.lt Geriausi KU sportininkai. Egidijaus Jankausko nuotr./ve.lt

Klaipėdos universitetas ketvirtadienį tradiciškai išsirinko ir apdovanojo savo geriausius metų sportininkus. Šįkart geriausiojo vardas, liaupsės ir pripažinimas skirtas 20-mečiui sunkiaatlečiui Žygimantui Stanuliui.

Šis iš Marijampolės rajono kilęs, tačiau jau kelerius metus Klaipėdoje gyvenantis Bronislavo Vyšniausko auklėtinis šiemet daugybę kartų garsino Klaipėdos miesto ir universiteto vardą: tapo pasaulio universiados ir Europos suaugusiųjų čempionato trečios vietos laimėtoju, tarp Europos jaunimo dalyvių pasipuošė aukso medaliu, skynė pergales SELL žaidynėse ir Lietuvos čempionate.

Antroji vieta KU geriausiųjų 2013 metų sportininkų dešimtuke skirta Pedagogikos fakultete studijuojančiam krepšininkui Tomui Delininkaičiui, prisidėjusiam prie Lietuvos rinktinės žygio Slovėnijoje vykusiame Europos krepšinio čempionate. Lietuvaičiai, tarp kurių ir minėtasis klaipėdietis, treniruojami Jono Kazlausko, iškovojo Senojo žemyno vicečempiono titulus.

Trečioje vietoje liko taip pat Pedagogikos fakultete studijuojantis dviratininkas Ramūnas Navardauskas. Jis gegužės mėnesį laimėjo Italijoje vykusių prestižinių daugiadienių "Giro d'Italia" dviratininkų lenktynių vienuoliktąjį etapą. Tai - didžiausia R. Navardausko karjeros pergalė. Taip pat jis tarp lyderių buvo ir įvairiose kitose tarptautinėse varžybose.

Į geriausių KU sportininkų dešimtuką taip pat pateko šie sportininkai:

Rokas Balsys, Marius Ralickas, Dovydas Balsys (visi - irkluotojai, treneris Zigmas Gudauskas),

Šarūnas Banevičius (rutulio stumikas, Gintaras Pridotkas),

Artūras Janauskas (lengvaatletis, treneris Edmundas Norvilas),

Marius Mickevičius, Modestas Šimkus, Aleksandra Stepanova, Sergejus Lichavojus (visi sunkiaatlečiai, treneris - Bronislavas Vyšniauskas).

Sunkiaatlečiai pagerbimo vakare sulaukė daugiausiai dėmesio ir pagyrų. Būtent sunkiaatlečių rinktinė buvo pripažinta geriausia Klaipėdos universiteto komanda.

Renginio organizatorė Klaipėdos universiteto sporto klubo pirmininkė Genovaitė Avižonienė nepamiršo visų sporto šakų atstovų ir specialiais prizais pagerbė kiekvienos sporto šakos geriausiuosius atletus.

„Malonu, kad Klaipėdos universitete studijuoja žmonės, kurie sugeba laurus skinti ne tik įvairiuose Lietuvos čempionatuose bei turnyruose, bet ir tarptautinėse arenose: Europos ir pasaulio čempionatuose, universiadose. Šiemet iškovotų medalių kraitis buvo didžiulis. Džiugina tai, kad sportininkai buvo tikri savo universiteto ambasadoriai", - neslėpdama šiltų emicijų ir geros nuotaikos kalbėjo G. Avižonienė.

„Sportininkų pagerbimo vakaras - tarsi viso sportinio sezono vainikavimas. Tai džiugiausia metų šventė, kai visi mūsų sportininkai susirenka į vieną vietą ir gali nuoširdžiai pabendrauti. Juk sportininkai nuolat būna užimti: vieni krepšinio arenose, futbolo aikštelėje, plaukimo baseine ar kitose vietose. O vienintelį vakarą visi galime pabūti lyg viena komanda. Man visada džiugu apdovanoti ir pagerbti geriausiuosius. Visuomet prieš šį renginį jaudinuosi ir mąstau, kad gerų žodžių sulauktų visi, kurie tik prisidėjo prie Klaipėdos universiteto ir Klaipėdos vardo garsinimo. Visiems jiems noriu ištarti nuoširdų ačiū", - pridūrė nuolat sportininkais lyg savo vaikais besirūpinanti G. Avižonienė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 240 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,