Mano Gargždai



Gargždų piliakalnį ištiko Gedimino kalno likimas: užfiksuota milžiniška nuošliauža (balandžio 1-osios pokštas)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nuošliauža suardė gyventojų pamėgto turistinio objekto šlaitą. Skaitytojo nuotr. Nuošliauža suardė gyventojų pamėgto turistinio objekto šlaitą. Skaitytojo nuotr.

Naujienų portalą mano-gargzdai.lt pasiekė skaitytojo nuotrauka, kurioje užfiksuotas slenkantis Gargždų–Kalniškės piliakalnio šlaitas.

 

Apie susiformavusią nuošliaužą portalui patvirtino Nekilnojamojo turto paveldo apsaugos departamento vadovė Skaistė Šliaužinaitė-Kalnė.

„Vakarinėje dalyje susidarė maždaug 4 metrų ilgio nuošliauža. Šiuo metu informacija yra perduota rajono Savivaldybei, kuri artimiausiu metu planuoja sušaukti ekstremalių situacijų komisijos posėdį. Tikėtina, kad šlaitas slinkti pradėjo dėl gausaus lietaus“, – komentavo  S. Šliaužinaitė-Kalnė.

Tikėtina, kad piliakalnio būklę, analogiškai kaip ir Gedimino pilies kalno, bus bandoma stabilizuoti dengiant geotekstiline plėvele. Dar 2014-aisiais, gausiai kertant piliakalnio medžius, buvo pasigirdę nuogąstavimų dėl ardomo šlaito.

Primename, kad dar 2014-aisiais apleistu buvęs prie Gargždų stūksantis Kalniškės piliakalnis pasikeitė neatpažįstamai ir tapo traukos objektu, o artimiausiu metu ketinta į šio piliakalnio tvarkymą investuoti dar 500 tūkst. eurų. Dabar šias lėšas, o gal ir daugiau, teks skirti šlaito išsaugojimui.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 194 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,