Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vaikų užimtumui vasarą – poilsio programos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Ką vaikai turėtų veikti vasarą, pasibaigus mokslo metams? Toks klausimas kyla tėvams, norintiems, kad vaikai savo vasarą praleistų turiningai. Klaipėdos rajono savivaldybės taryba, tvirtindama 2017 m. biudžetą, vasaros poilsio programų įgyvendinimui skyrė 15 tūkst. eurų.

 

Vaikų vasaros poilsio programų konkursas bus paskelbtas iki balandžio 10 d., o Savivaldybės vaikų vasaros poilsio koordinavimo komisija pateiktų programų lauks iki gegužės 5 d.

Bendruomeninės vaiko teisių apsaugos tarybos posėdyje, kuriam pirmininkavo Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, buvo aptarti vasaros poilsio organizavimo planai. Pasak vicemerės Rūtos Cirtautaitės, reikia siekti formaliojo ir neformaliojo ugdymo dermės.

„Svarbu, kad vaikai vasarą būtų užimti. Mūsų tikslas – sudaryti sąlygas turiningai edukacinei veiklai vaikų vasaros poilsio metu. Prioritetą teiksime vaikų vasaros poilsio programoms, kurios skatina vaikų informacinį technologinį ugdymą ir kūrybiškumą bei darbinę iniciatyvą, yra skirtos pilietinio aktyvumo skatinimui ir žmogiškųjų vertybių ugdymui. Taip pat programoms, kurios aktyvia veikla gali užimti kuo daugiau vaikų, numato ilgesnės trukmės veiklą, turi ir kitų finansavimo šaltinių“, – teigė vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Šiuo metu Klaipėdos rajono savivaldybė planuoja prisidėti prie Techninių erdvių asociacijos birželio 4–17 dienomis Drevernoje planuojamų kūrybinių dirbtuvių „Meninių dviračių invazija“ organizavimo. Projekto metu norima pristatyti praktinio technologijų pritaikymo kūryboje galimybes technologijų, dailės ir menų mokytojams, mokiniams bei visuomenei. Dirbtuvių dalyviai galės susikurti savo meninį dviratį, kurį, pasibaigus dirbtuvėms, gaus dovanų.

Dalyviai, kurdami meninių dviračių dizainą, naudosis skaitmenizuotos gamybos technologijų įranga ir perdirbamomis medžiagomis bei daiktais. Planuojama, kad „Meninių dviračių invazijos“ kūrybinėse dirbtuvėse vieną savaitę dalyvaus 100 mokinių (5 ir vyresnių klasių) iš Klaipėdos rajono, kitą savaitę – 100 vaikų iš kitų savivaldybių dailės ir meno mokyklų. Stovykla turėtų užsibaigti visų dviratininkų meninių dviračių paradu Klaipėdos regione. Klaipėdos rajono savivaldybė prisidės prie šio projekto ne tik viešindama informaciją apie „Meninių dviračių invazijos“ kūrybines dirbtuves, bet ir suteikdama patalpas dirbtuvių savanoriams, kurie mokys vaikus, organizuodama dalyvių ir savanorių apgyvendinimą, maitinimą, Klaipėdos rajono moksleivių pavėžėjimą.

Pasak Švietimo skyriaus vedėjo Algirdo Petravičiaus, jau dabar vaikų vasaros poilsį organizuoti yra apsisprendę Gargždų sporto mokykla, VšĮ „Gargždų futbolas“ bei „Klaipėdos rajono amatų centras“. Gargždų sporto mokykla rugpjūčio mėn. pabaigoje planuoja organizuoti sportinę stovyklą „Žilvityje“ šios mokyklos ugdytiniams. Į stovyklą planuojama deleguoti apie 50 mokyklos sportininkų. VšĮ „Gargždų futbolas“ taip pat kasmet organizuoja vasaros poilsį jauniesiems futbolininkams. Planuojama, kad jų organizuojamoje stovykloje dalyvaus iki 100 vaikų.

VšĮ „Klaipėdos rajono amatų centras“ taip pat planuoja liepos 1–rugpjūčio 31 dienomis organizuoti vaikų užimtumą. Projekte turėtų dalyvauti 50 vaikų. Vaikų amžius – nuo 7 iki 18 metų. Projekto įgyvendinimo metu Centras organizuos vaikams amatų edukacijas: dekupažo, molio dirbtuvėles, audimo, odos, medžio raižinių atspaudų ir kepimo. Taip pat bus skatinamas vaikų fizinis aktyvumas – organizuojamos sporto dienos. Vaikai diskutuos ir apie gamtai iškilusias grėsmes, mokysis tinkamai elgtis miške ar prie upės, kartu su tėvais surengs popietę gamtoje.

„Nereikėtų manyti, kad poilsis – nieko neveikimas. Svarbu, kad poilsis būtų kokybiškas, kad jo metu būtų galima išmokti naujų dalykų, ugdyti ir darbinius savo gebėjimus, linksmai leisti laiką su bendraamžiais, negalvojant apie pažymius, ir atrasti kažką naujo. Visus, kurie nori prisidėti prie vaikų vasaros poilsio organizavimo, kviečiu sekti informaciją spaudoje, Savivaldybės internetiniame puslapyje ir aktyviai dalyvauti Vaikų vasaros poilsio programų konkurse“, – ragino vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,