Mano Gargždai



Gargždus išjudins giesmių festivalis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Lino Gruzdžio nuotr. Asociatyvi Lino Gruzdžio nuotr.

Balandžio mėnesį Gargždų Šv. arkangelo bažnyčioje jau 8-ąjį kartą skambės gospelo giesmės. Šiemet Gargždų gospelo festivalis grįžta nauju pavadinimu – Tarptautinis vaikų ir jaunimo giesmių festivalis.

 

Gargždų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys“ organizuojamas festivalis kasmet sutraukia šimtus dalyvių ir klausytojų. Festivalio pradžioje lietuviškas giesmes, skirtas Lietuvai, atliks Klaipėdos Kačinsko muzikos mokyklos berniukų choro „Gintarėlis“ jaunėliai ir vokalo studijos „Keberiokšt“ jaunieji dainininkai.

Šventę papuoš Rasos Serra atliekamos lietuvių liaudies dainos. Jungtinis jaunimo choras festivalį pradės giesme „Viešpaties lelija“. Jungtinio choro repertuaro pagrindą, kaip įprasta, sudarys gospelo giesmės. Skambės ne tik jau visų pamėgtos, bet ir naujos giesmės. Gargždų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys“ vadovė Nijolė Usevičienė džiaugiasi, kad chorui vadovaus Monica Tornqvist (Švedija) ir Kristina Žaldokaitė.

„Gaila, kad dėl lėšų stygiaus teko atsisakyti dainininkų grupės iš Švedijos. Bet tai tikrai nesugadins mūsų šventinės nuotaikos. Chore dainuos Klaipėdos miesto, rajono dainininkai, kaip ir kasmet, atvyks chorai iš Palangos, Šilutės raj. Savo gretose matysime „Svirplio“ buvusius dainininkus – studentus, kurie suvažiuos iš Kauno, Vilniaus, ir netgi iš Škotijos, ir dainuos su mumis kartu“, – sakė dainos studijos vadovė.

Giesmių festivalis prasidės balandžio 21 d. Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje. Balandžio 22 d. giesmių pasiklausyti bus galima Klaipėdos šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje.

 

Festivalio plakatas:  

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 317 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,