Mano Gargždai



Mokyklas pasieks naujos mokymo priemonės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Daugiau kaip 700 šalies mokyklų, kuriose mokosi 1–8 klasių mokiniai, pasieks naujos gamtos ir technologinių mokslų mokymosi priemonės. Dalį iš šių priemonių bus galima naudoti ir matematikos bei informacinių technologijų pamokose. Mokyklos naujomis priemonėmis bus aprūpintos per šiuos ir ateinančius metus.

 

„Svarbu, kad mokiniai nuo pat pirmos klasės turėtų galimybę tyrinėti, išbandyti, praktiškai patikrinti išmoktą teorinę medžiagą. Tai didina pasitenkinimą mokymosi procesu, įkvepia siekti geresnių rezultatų, o paskui – pritaikyti praktikoje. Mūsų mokyklose labai reikia aktyvaus, vaikus įtraukiančio mokymosi,” – sako švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Mokykloms bus nupirktos priemonės ir įranga, skirta tyrimams ir bandymams: gamtos tyrinėjimo rinkiniai, meteorologinės stotelės, diodiniai lazeriai, elektronikos mokomieji rinkiniai, nauji įvairūs tūrių matavimo indai, cheminės medžiagos, termometrai, svarstyklės, mėgintuvėliai, mikroskopai, žiūronai, kompasai, mechanikos rinkiniai, optikos rinkiniai, kėlimo mechanizmai ir kt.

Taip pat bus parengtos metodikos, kaip pamokose efektyviai naudoti nupirktas priemones. Planuojama parengti apie 100 pamokų metodinės pagalbos priemonių, kurias sudarys pamokų aprašymai ir filmuota medžiaga.

Projektui, kurio tikslas yra atnaujinti gamtos ir technologinių mokslų mokymosi aplinką, skirta beveik 7 mln. eurų iš ES struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto.

Apie 400 mokyklų, daugiausiai gimnazijos, gamtos mokslams skirtų priemonių yra gavusios 2010–2012 metais.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 379 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,