Logo
 Spausdinti šį puslapį

Festivalio „Spektras“ atidaryme – svečias iš Latvijos ir unikalus radinys

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Balandžio 6 d. II-ojo audiovizualinio meno festivalio „Spektras“ atidarymo svečiai turės unikalią galimybę pamatyti filmą, kuris daugelį metų buvo laikomas dingusiu. Režisieriaus A. Berthelet 1916 m. nebylus ir nespalvotas filmas „Šerlokas Holmsas“ – pirmoji žymiosios istorijos adaptacija sidabriniams ekranams, po ilgų paieškų surasta tik 2014 m. San Francisko nebylaus kino festivalyje buvo pranešta, kad juosta bus restauruota ir pristatyta visuomenei.

 

Režisierius A. Bertheletas „Šerloką Holmsą“ sukūrė remdamasis 1899 m. pjese. Joje vaidinęs aktorius William Gillette ir filme atliko pagrindinį vaidmenį. Tai buvo pirmasis kartas, kuomet žmonės žymųjį detektyvą išvydo didžiajame ekrane rūkantį pypkę. Arthuro Conano Doyle'o novelėse jis nebuvo vaizduojamas su šia, vėliau jį daugelyje kūrinio adaptacijų lydėjusia, detale. Šiame filme jis dar ir įsimylėjęs!

Audiovizualinio meno festivalyje „Spektras“ šiam filmui specialią muzikinę aranžuotę gyvai atliks saksofono ir fleitos virtuozas iš Latvijos Deniss Pashkevich ir Lietuvos avangardinio džiazo ir šiuolaikinės muzikos puoselėtojas perkusininkas Arkadijus Gotesmanas.

Saksofonininkas, kompozitorius Deniss Pashkevich yra vienas labiausiai užimtų Latvijos muzikantų. Jis – ne tik virtuoziškas pūtikas, bet ir muzikos renginių bei televizijos šou prodiuseris, leidėjas, švietėjiškų projektų organizatorius, džiazo klubų steigėjas. Deniss Pashkevich bendradarbiavo su tokiais atlikėjais kaip Seamus Blake, Christian Frank, Paul Bollenback, Christian Howes, Brian Melvin, Ryo Kawasaki, Peter Eldredge (NY Voices), Janet Lawson, Bill Harper, Ted Curson, Stenley Jordan, Victor Fonarev, Brian Linch, Tim Miller, James Tomas Werts, Jill Scot Heron, Ray Blue (Spirit of Life), Bob Ferrel, Vincent Coutro, David Kikoski, Aaron Parks, Randy Brecker ir daugeliu kitų.

Vienas išradingiausių ir produktyviausių Lietuvos džiazo kūrėjų perkusininkas ir kompozitorius Arkadijus Gotesmanas jau tris dešimtmečius reiškiasi šalies džiazo scenoje nesiliaudamas stebinti įdomiomis idėjomis, projektais su kitų sričių menininkais. Jis kuria ir įrašinėja muziką teatrui, atlieka ją spektakliuose, rašo scenarijus muzikiniams performansams ir instaliacijoms, rengia projektus su šokėjais, literatais, aktoriais ir vaizduojamojo meno kūrėjais.

Visi neabejingi džiazui ir geram kinui laukiami balandžio 6 d. 17.30 val. kino teatre „Minija“ II-ojo audiovizualinio meno festivalio „Spektras“ atidaryme.

Bilietų kainos: 5 EUR Suaugusiesiems, 3 EUR vaikams iki 12 m., neįgaliesiems ir senjorams.

 

Renginio plakatas:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,