Mano Gargždai



Iš emigracijos grįžęs A. Stankus malonią veiklą rado Lietuvoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
A. Stankus Priekulės šiupinio virimo šventėje. Asmeninio archyvo nuotr. A. Stankus Priekulės šiupinio virimo šventėje. Asmeninio archyvo nuotr.

Naujienų portalas mano-gargzdai.lt tęsia straipsnių ciklą „Verslus jaunimas“, skirtą atkreipti dėmesį į Klaipėdos rajone sau darbo vietas kuriančius jaunus žmones. Šį kartą kalbamės su Alfredu Stankumi, 27-erių metų veiviržėniškiu, laimės ieškojusiu užsienyje, bet ją radusiu gimtinėje. Jaunasis verslininkas užsiima perspektyvia veikla – mobilaus kubilo nuoma, ir siekia plačiai paskleisti žinią apie teikiamas paslaugas.

 

Trumpai papasakokite apie save, studijas, darbą Anglijoje. Kodėl nusprendėte grįžti į Lietuvą ir verslą kurti čia?

2008-ais metais baigiau Jurgio Šaulio gimnaziją Veiviržėnuose. Likimas taip susiklostė, kad įstojau į ISM universitetą, Kauno skyrių. Jame mokiausi keturis metus. Po mokslų nusprendžiau savarankiškai užsiimti verslu. Dirbu bituminių čerpių distributoriumi (pardavėju). Pastaraisiais metais pradėjau papildomą veiklą – nuomoju mobilų kubilą.

Laimės ieškoti buvau išvykęs ir aš. Ne kur kitur, o į Angliją, Londoną. Maniau, kad manęs kažkas ten laukia ir turėsiu stebuklingą gyvenimą. Deja, tai tik iliuzija. Londone buvau vos pusmetį, bet man užteko priimti sprendimus ir nusistatyti tikslus. Dėl ko? Pirmiausia visi dirbantys užsienyje, ne dirba, o aria. Po 10–12 valandų per parą, sunkiuose darbuose. Nieko nemato, tik darbą, mažus kambarius ir žmonių srautus, kuriems tu visiškai nerūpi. Anglija manęs nesužavėjo. Supratau, kad tiek ir taip dirbdamas Lietuvoje, aš turėsiu visiškai tą patį, grįžau malonių veiklų ieškoti Lietuvoje.

 

Kaip gimė verslo idėja?

Idėja gimė labai paprastai. Kadangi pardavinėju bitumines čerpes, kurių paklausa yra tik šiltuoju metų laiku, tai jaučiau veiklos stygių žiemą. Pradėjau ieškoti, kuo galėčiau užsiimti. Vieną vakarą, draugų kompanijoje fantazavome, kokia pramoga būtų geriausias pasirinkimas šaltą žiemos naktį krentant sniegui, taip ir atsirado idėja.

 

Papasakokite plačiau apie teikiamas paslaugas. Ar mobilų kubilą ir pirtį nuomojate tik Klaipėdos rajone? Kiek žmonių vienu metu gali pasimėgauti kubilo-pirties malonumais?

Nuomoju mobilų plastikinį lauko kubilą su išorine krosnele. Kubile komfortabiliai telpa 6 asmenys, o jei teigti savo kolegų (konkurentų) skaičiais, tai 8 asmenys. Dabar turiu tik vieną mobilų kubilą, bet mintys sukasi ir apie kitą, šiek tiek kitokį – kad būtų galimybė išsikūrenti prie ežero.

Kadangi kubilas mobilus, tai iš kur klientas skambina, yra ne tiek svarbu. Svarbu tik, kurioje vietoje pageidauja kubilo. Kartais būna sudėtingų situacijų pastatant ar išvežant kubilą.

 

Ar didelė konkurencija? Kuo stengiatės išsiskirti?

Konkrečiai atsakyti negaliu ar didelė ar ne, savo konkurentus labiau laikau kolegomis, nes jie mane moko, kaip elgtis rinkoje.

Apie kolegas reikia žinoti, nes taip gali pasidalinti užsakymais, jei pats nespėju ar neturiu laisvo kubilo. Taip pat būna klientų, kurie paskambinę ieško kubilo arčiau jų vietos, tai pasidalinu kolegos kontaktu.

Išsiskirti stengiuosi profesionalumu, t. y. optimizuotos internetinės paieškos, tobulinu internetinį puslapį, kviečiu žmones į feisbuko grupę kubilaskieme.lt. Ten stengiuosi skleisti teisingą ir įtraukiantį turinį, dalinuosi savo patirtimi, kad žmonės galėtų išgirsti sprendimus ir nekartoti klaidų.

 

Kaip dažnai sulaukiate užsakymų?

Į šį klausimą visada žiūriu pozityviai. Dažniausiai užsakomas kubilas švenčių dienomis, kartais ir savaitgaliais. Bet tikiuosi kad mano žinia pasieks daugiau žmonių. Norisi dar įdarbinti kubilą darbo dienomis. Visiškai sutikčiau dovanoti žmonėms kubilo nuomos paslaugą darbo dienomis nemokamai, jei prisijungtų prie feisbuko kubilaskieme.lt puslapio ir dalyvautų žaidimuose.

A. Stankaus nuomojamas kubilas. Asm. archyvo nuotr.

 

Kokiose šventėse be Priekulės šiupinio šventės teko pristatyti savo paslaugas?

Kol kas į kitas šventes nevykome, pastebėjome, kad mažai žmonių ryžtasi lipti į kubilą nepažįstamų žmonių aplinkoje. Tam juk reikia šiek tiek drąsos. Bet manau, kad suorganizavus kubilų šventę prie upės, būtų smagus pirtininkų festivalis.

 

Ar kurdamas verslą sulaukėte pagalbos iš šeimos, artimųjų? Gal kažkas paskatino imtis verslo?

Tikrai sulaukiu pagalbos iš žmonos Viktorijos. O paskatino mintis, kad savaitgaliais išleidžiamus pinigus reikėtų užsidirbti, kubilo nuoma padeda tai padaryti.

 

Kokie ateities planai? Kaip planuojate plėsti savo verslą?

Ateities planai – kurti prasmingą informaciją kubilų turėtojams. Skleisti žinią, kaip prižiūrimas ir naudojamas kubilas. Taip pat sudaryti galimybes nusipirkti kubilą į savo namus, su visais techniniais sprendimais.

 

Daugiau informacijos apie Alfredo verslą galite rasti:

http://kubilaskieme.lt

https://www.facebook.com/kubilaskieme.lt/

 

Jeigu ir Jūs esate iki 29 metų ir žengiate pirmuosius žingsnius versle, susisiekite el. paštu ir mes pasidalinsime Jūsų istorija.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 601 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,