Mano Gargždai



Grupė „Kamanių šilelis“ pakvies į filosofinę ir muzikinę kelionę

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Grupė „Kamanių šilelis“. Organizatorių nuotr. Grupė „Kamanių šilelis“. Organizatorių nuotr.

Balandžio 14 d. 18 val. Kino teatre „Minija“ II-ajame audiovizualinio meno festivalyje „Spektras“ šiuolaikinio folkloro grupė „Kamanių šilelis“ pristatys naująjį albumą „Namai“.

 

Kamanių šilelis – muzikinis dviejų jaunų teatro studentų duetas, jau beveik šešetą metų koncertuojantis Lietuvoje ir už jos ribų bei subūręs gana gausų ratą šviesių bendraminčių, kurie eitų kartu į kalnus dainuodami tą pačią melodiją. Scenoje matome du žmones, o girdime mažiausiai keturis, dainuojančius dviem balsais, grojančius gitaromis, būgnais, klavišais, įvairiausiomis perkusijomis, ukulėlėmis, kartais – net pučiamaisiais instrumentais, popieriumi ar vandeniu. Kamanių šilelis groja muziką, kuri ne visada dera prie jų pavadinimo ir eksperimentuoja įvairiausiais stiliais – maišo pasaulio folkloro muzikos bei viduramžių estetiką su septyniasdešimtųjų dvasia, pridėję mūsų amžiaus elektroninių užuominų. Gyvenime jie – šeima, o scenoje – šeima kartu su klausytoju. Gyvenime jie kuria, o scenoje gyvena.

Antrasis grupės „Kamanių šilelis“ albumas „Namai“ – tarsi filosofinė ir muzikinė kelionė, savotiška pastarųjų dvejų metų grupės retrospektyva.

„Kamanių šilelis“ toliau grynina savo stilių ir pateikia dainas viską vienijančiame filosofiniame kontekste, kuris aprėpia namų tematiką. Šiame muzikiniame albume tarsi keliamas klausimas – kas šiandien yra namai? Ar namais turime vadinti fizinę vietą, vietovę, gimtą šalį, o gal tai yra vidinė būsena? Kur mūsų namai? Kur telkiasi mano, kaip lietuvio pasaulis? Tai ne tik individualaus, bet ir lietuviško identiteto paieška.

Dainose skamba Kamilės Gudmonaitės, poeto Donaldo Kajoko ir lietuvių liaudies tekstai, apipinti šiuolaikiniais indie motyvais bei tradiciniais lietuvių ir kitų kultūrų instrumentais – dambreliais, sitara, didgeridoo.

 

 

Švelnus, akustinis, vietomis nemažai folklorinių motyvų turintis įrašas – labai šiltas, mielas ir dažnai šypsotis verčiantis darbas. Klausydamas jo kartais skęsti lyrikoje ir pasineri į svajas, o kartais imi judėti į taktą ir išgirsti Gruzijoje itin pamėgtą instrumentą kazu bei lengvus bytbokso garsus. Šis albumas stebina ir sužavi nesumeluotu nuoširdumu. Labai švelnus, trapus ir mielas įrašas.

Koncerte gyvai skambančias dainas papildys specialiai kiekvienai jų sukurtos vizualizacijos didžiajame ekrane.

Projektą „II-asis audiovizualinio meno festivalis „Spektras“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Festivalio idėją palaiko: Klaipėdos rajono savivaldybė, UAB „Eurobiuras“, „Brožių virtuvė“, Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“, naujienų portalas „Mano Gargždai“.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 263 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,