Mano Gargždai



Rytiniai sėkmingų žmonių įpročiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Dažnai pagalvojame, kaip būtų šaunu, jei dienoje būtų dar viena papildoma valanda. Gyvenimo tempas labai greitas, nuolat skubame, lekiame ir atrodo, jog nieko nebespėjame. Tuomet kyla klausimas: „Kaip gi sėkmingi žmonės spėja atlikti visas būtinas užduotis, darbus ir telpa į 24 valandas?“.  Atsakymas paprastas, jie tiesiog susidėlioja prioritetus ir žino ką būtina atlikti pirmiausiai. Tai leidžia tokiems žmonėms visuomet būti žingsneliu priekyje. Žinodami ką ir kada atlikti jie visada laimi, todėl neturi problemų dėl neapgalvotų finansų, greitųjų paskolų (ātrie kredīti) bei kitų finansinių įsipareigojimų. Įdomu, kokie jų rytiniai ritualai? Štai sąrašas, ką rytais veikia sėkmingi žmonės:

 

Anksti keliasi. Sėkmingi žmonės supranta, jog laikas yra labai svarbus, todėl stengiasi jį išnaudoti kuo produktyviau. Dauguma sėkmingų žmonių keliasi 5:30 val., kartais 4:30 val., arba net 4:00 val. Taip anksti keliantis, diena tampa ilgesnė, todėl galima daugiau nuveikti. Atsikėlus anksčiau, galima atlikti darbus, kurių nespėjote atlikti vakar, arba padaryti tai, kas jums yra svarbiausia. Žinoma, iš karto pradėti keltis gerokai anksčiau gali būti pakankamai sudėtinga, todėl reikia pratintis po truputį.  Pradėkite keltis bent 15 minučių anksčiau ir pamatysite, jog pradedate nuveikti kur kas daugiau. Tiesa, laiką reikia išnaudoti turiningai, kitu atveju, net ir atsikėlę anksčiau nespėsite visko nuveikti.

 

Mankšta. Visai nebūtina ryte mankštintis labai intensyviai, galima užsiiminėti joga ar atlikti kitokius pratimus, kurie padėtų atsibusti bei žvaliau mąstyti. Rytinė mankšta suteikia daugiau jėgų, žvalumo, energijos, padeda jaustis sveikesniais ir net laimingesniais, o taip pat padeda lengviau įveikti stresą, kuris dažnas palydovas. Mankštintis galima įvairiai, kiekvienas pasirenka patraukliausią būdą. Vieniems patinka užsiiminėti joga, kiti mieliau renkasi bėgimą ar tiesiog rytinį pasivaikščiojimą.

 

Įkvėpimas. Išlikti motyvuotiems, pakankamai sunku, todėl nuolat reikia semtis motyvacijos ir įkvėpimo. Na, o įkvėpimo šaltinių gali būti įvairių. Kai kuriems pakanka pasiklausyti mėgiamos muzikos, kitiems įkvėpimu tampa įvairūs žymių žmonių motyvaciniai juokeliai ar įkvepiančios mintys, tretiems motyvacijos suteikia anekdotai apie darbą ar kitus dalykus. Svarbu rasti tai, kas įkvepia, tuomet lengviau rasti motyvacijos ir nepalūžti, o juk sėkmingiems žmonėms palūžti negalima.

 

Sveiki pusryčiai. Pusryčiai yra svarbiausias dienos maistas, suteikiantis jėgų ir energijos.  Dėl laiko stokos, dažnas pamiršta ar tiesiog nespėja papusryčiauti. Visgi, rasti laiko pusryčiams būtina, įtemptas rimtas atima daug jėgų, todėl ryte būtina pasistiprinti ir gauti kuo daugiau energijos. Labai svarbu ir tai, jog pusryčiai būtų sveiki ir sotūs.

 

Dienos planas. Daugelis sėkmingų žmonių, dienos pradžioje susidėlioja visus darbus ir sudaro dienos planą, visa tai leidžia darbus atlikti laiku. Esant galybei rūpesčių, kai kurios užduotys gali tiesiog pasimiršti, todėl planuojant laiką ir susidarant planą, viskas tampa paprasčiau, o būtini darbai nepasimiršta ir yra atliekami lauku. Planuoti savo laiką būtina, nes tik taip galima išnaudoti laiką kuo produktyviau. Tai dar vienas sėkmingų žmonių bruožas.

Visi šie įpročiai prisideda prie ėjimo sėkmės link. Sėkmingi žmonės dažnai turi stambius verslus, galybę susitikimų, rūpesčių ir su visu tuo,  jiems pavyksta susitvarkyti patiems. Nereikia manyti, kad jie niekuomet nepatiria nuopolių ar nusivylimų, būna visko, tačiau sėkmingas tikslo siekimas, padeda viską pasiekti bei atlikti paprasčiau. Daugelis dabar jau sėkmingų žmonių, pradėjo visiškai nieko neturėdami, daugumai jų prireikė ilgalaikių arba greitųjų paskolų, kredito linijų (kredītlīnija), artimųjų pagalbos, daug nemigo naktų ir kitų dalykų. Nepaisant to, jų begalinis tikslo siekimas, teisingas laiko planavimas bei prioritetų susidėliojimas, leido jiems susikurti tai, ką turi šiandien. Visa tai gali turėti kiekvienas, tereikia pasinaudoti jų paprastais patarimais ir nepasiduoti nesėkmėms. Sėkmė aplanko visus, tiesiog kartais ji trunka ilgiau, o kartais labai trumpai. Viskas priklauso nuo mūsų pačių.

Reklama

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 339 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,