Logo
 Spausdinti šį puslapį

Verslą Gargžduose pradėję jaunuoliai ruošia dovaną gimtajam miestui

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Laurynas Alekna ir Povilas Kelbauskis. A. Kelbauskytės nuotr. Laurynas Alekna ir Povilas Kelbauskis. A. Kelbauskytės nuotr.

Naujienų portalas „Mano Gargždai“ prieš beveik dvejus metus rašė apie du gimnazistus, kurie tuomet dar žengė pirmuosius verslo žingsnius. Povilas Kelbauskis ir Laurynas Alekna moksleiviškų vasarų santaupas investavo į naują ir negirdėtą pramogą – įsigiję burbulinio futbolo inventorių, jį pasiūlė išsinuomoti įvairių renginių dalyviams. Šį sezoną devyniolikmečiai studentai pasitiks su trenksmu – siūlys gausiai pasipildžiusį pramogų inventorių, kurį galima rasti naujoje platformoje – noriupramogauti.lt. Išskirtinę dovaną gargždiškiai rengia ir savo gimtojo miesto gyventojams.

 

Paslaugų spektrą praplėtė keliskart

Burbulinis futbolas – 10 guminių pripučiamų kostiumų, kuriuos užsidėjus žaidžiamas futbolas, buvo pirmoji jaunuolių investicija. Paslaugą teikti vaikinai pradėjo Klaipėdos regione, bet įstojus studijuoti į Vilniaus universitetą, jie pastebėjo, kad ir čia yra paklausa, tad įsigijo dar tris tokio futbolo inventoriaus komplektus.

P. Kelbauskis pasakojo, kad rudenį buvo savotiškas lūžis – sprendžiama, ar tęsti veiklą pramogų srityje ar vis dėlto ieškoti savęs kitur.

„Kaip žaidime „Monopolis“: ką užsidirbame, galvojame, kur investuoti. Patiems kažkokių pirkinių nereikia, laimės neatneša“, – apie norą vystyti verslą pasakojo P. Kelbauskis.

Vaikinai atviravo, kad idėjų semtis planavo vykti ir į vieną didžiausių pasaulyje Kinijos parodą „Canton fair“. Tačiau pasvarsčius nutarė, kad pramogų sektorius yra platus, galimybės neišnaudotos, o darbas smagus ir patiems patinka. Jaunieji verslininkai nusprendė įsigyti daugiau pramogų inventoriaus ir paslaugų spektrą praplėsti keliskart, o kelionę į parodą atidėti ateičiai. Šiandien jie gali pasiūlyti ne tik burbulinį futbolą, bet ir 40 m ilgio kliūčių ruožą, didelį (7 m aukščio) ir du mažesnius batutus, šaudymo iš lankų pramogą.

P. Kelbauskis pasakojo, kad šiam vasaros sezonui ruoštis pradėjo dar gruodžio mėnesį. Vaikinai patys susimaketavo ir nusiuntė gamybai milžiniško kliūčių ruožo projektą. Idėja kilo internete pamačius 200 m analogą, tačiau vaikinai nutarė pasigaminti mažesnį, lengviau transportuojamą variantą. Jie tikisi, kad galbūt kitą sezoną, iš atskirų dalių galės pasiūlyti ir 200 m ilgio pramogą. Specialiu užsakymu pagamintas kliūčių ruožas išskirtinis tuo, kad jame yra sukombinuotos labai įvairios kliūtys.

„Vienu metu jame varžytis gali du žmonės. Po 5 m sprinto, šoki į skylę, lendi pro horizontalius rąstus, prasibrauni pro vertikalius rąstus, lendi į tunelį, kopi į 6 metrų kalną, nučiuoži, tada užlipi į 7 m batutą. Turėsime tokią bazę, kurią lengva transportuoti ir galėsime nuvežti į bet kurią Lietuvos vietą“, – pramogą pristatė gargždiškis.

Dar viena nauja vaikinų siūloma pramoga – komandinis žaidimas lankais. Anot P. Kelbauskio, tai savotiškas dažasvydžio prototipas, tačiau yra šaudoma lengvomis plastikinėmis strėlėmis, kurių gale pritvirtintas  minkštas porolono antgalis. Tai užtikrina žaidimo saugumą, pataikymas žmogui yra visiškai neskausmingas. Įdomesniam žaidimui pripučiami specialūs įtvirtinimai, už kurių komandų nariai gali slapstytis. Žaidimo dalyviams duodami specialūs šalmai. Vienoje komandoje gali būti 5 žaidėjai, vaikinai yra įsigiję du žaidimo komplektus. Be to, pramogai jaunuoliai gali pristatyti milžinišką – net 7 metrų aukščio batutą, nedideliems renginiams siūloma išsinuomoti du mažus batutus, kuriuose laiką smagiai gali leisti vaikai iki 5 metų.

 

A. Kelbauskytės nuotr.

 

Siekis – visas renginiams reikalingas paketas

Vaikinai pasakojo, kad kokybiškam klientų aptarnavimui užtikrinti buvo sukurta internetinė platforma noriupramogauti.lt, joje – visa informacija apie siūlomą pramogų inventorių, kuris tinkamas tiek nedidelėms šeimos šventėms, tiek masiniams renginiams.

Studentai tikisi, kad ateityje pavyks išplėsti verslą, pasiūlyti ne tik pramogas, bet ir kitą šventėms reikalingą inventorių – scenas, garso ir apšvietimo aparatūrą, palapines. Devyniolikmečiai viliasi bendradarbiauti ir su renginių organizavimo įmonėmis, suburti profesionalią komandą.

„Pramogų niša labai plati ir didelė. Jeigu dirbsi ir nevėluosi, viską išpildysi laiku, gali sektis. Kiekvieną šventę stengiamės padaryti maksimaliai gera. Mūsų šūkis „Pramogos be rūpesčių“, – komentavo taikomąją fiziką studijuojantis P. Kelbauskis.

 

Stengiasi išpildyti visus lūkesčius ir nuolat tobulėti

Per kelerius metus vaikinai burbulinio futbolo pramogą spėjo pasiūlyti tūkstančiams žmonių, dalyvauta muzikos festivaliuose, įmonių renginiuose, pramoga populiari bernvakarių ir mergvakarių metu.

P. Kelbauskis atviravo, kad klientams stengiamasi visada pasiūlyti daugiau, negu jie užsisakė – tiems, kurie užsisako kliūčių ruožą, papildomai suteikiami burbulinio futbolo kostiumai ar lankai.

„Įsigijome nešiojamas kolonėles, kad būtų galima sukurti smagią nuotaiką, taip pat žaidimų nugalėtojams ar vakaro kaltininkams dovanojame atminimo taures“, – išskirtinumus vardijo pašnekovas.

Kokybiškai suteiktos paslaugos atsiperka – pramogų dalyviai juos rekomenduoja kitiems, kai kurie klientai už gerai praleistą laiką dovanoja ir arbatpinigių.

Jaunuoliai atviravo, kad vasarai jau suplanuota apie 40 renginių. Tam esą prireikė nemažų pastangų – patys susirinko visų potencialių klientų – renginių organizatorių, kultūros centrų, bendruomenių, viešbučių – kontaktus, teikė siūlymus. Nors geriausia reklama „iš lūpų į lūpas“, verslo plėtrai padeda ir pažintys, kurių ypač padaugėjo studijuojant. P. Kelbauskis pasakojo, kad bendradarbiaujama ir su universitetais – mainais už galimybę pasistatyti reklaminį stendą universitete, studentų renginių metu dovanojamos nemokamos pramogos.

Verslui naudingų žinių jaunuoliai vasarą ketina semtis SEO mokymuose. Vaikinai taip pat Vilniuje teikia ir telefonų serviso paslaugas.

„Jeigu Vilniuje turime užsakymą, susitariame, kuris padirbės, jeigu Klaipėdos pusėje – kuris grįš namo“, – į klausimą, kaip viską suspėja, atsakė P. Kelbauskis.

Tiesa, jis pridūrė, kad šį sezoną visko aprėpti nepavyks – teks ieškoti patikimų ir motyvuotų darbuotojų.

 

Burbulinio futbolo pramogą išbandė tūkstančiai žmonių. A. Kelbauskytės nuotr.

 

Gimtajam miestui – grandiozinė dovana

Gegužės 14 d. 17 val. Gargždų miesto stadione gargždiškiai ir Klaipėdos rajono gyventojai turės unikalią galimybę nemokamai išbandyti visas jaunuolių siūlomas pramogas: burbulinį futbolą, kliūčių ruožą, batutus, šaudymą lankais.

„Norime išreikšti padėką gimtajam miestui, kad čia buvo taip smagu užaugti, kad nepamiršome. Visą savo inventorių, viską, ką turime, norime pripūsti stadione ir pramogas padovanoti“, – sakė verslūs jaunuoliai.

Grandioziniame nemokamame renginyje vaikinai tikisi išvysti įvairaus amžiaus gyventojus, mat mažesniuose batutuose pramogauti gali vaikai iki 5 m., o kitų pramogų amžius nėra ribojamas.

Renginyje taip pat bus galima pasidaryti laikiną tatuiruotę – jas darys kitas jaunas gargždiškis Tadas Jančauskas.

P. Kelbauskis ragina prisijungti visą rajono jaunimą, galintį pasiūlyti nemokamų paslaugų. Norintys dalyvauti turėtų skambinti tel. 8 639 70 116.

 

A. Kelbauskytės nuotr.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,