Mano Gargždai



„Žiemio“ buriuotojai atidarė sezoną

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotr. Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotr.

Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokykla „Žiemys“ šiemet buriavimo sezoną atidarė anksčiau nei įprastai. „Optimist“ jachtų klasės sportininkai kartu su treneriu Mariumi Nagdasovu praėjusią savaitę Ispanijoje ruošėsi svarbioms atrankinėms varžyboms dėl patekimo į Lietuvos rinktinę.

 

„Laser“ jachtų klasės buriuotojai su treneriu Algiu Patašiumi Prancūzijoje, savaitę pasitreniravę, jau balandžio 8 d. startavo pirmose Europos taurės etapo varžybose. Sporto mokykla dideles viltis deda į Lietuvos rinktinės narį priekuliškį Neilą Strauką bei du Klaipėdos rajono jaunuosius sportininkus Joną Macevičių ir Nojų Bestauską.  „Optimistai“ į buriavimo sporto stovyklą Palamoje išvyko už tėvų lėšas.  Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybės kasmet buriavimo mokyklai skiria dalinį finansavimą, nors nemaža dalimi prisideda tėvai, rėmėjai, partneriai.

Šiais metais „Žiemio“ sportininkai planuoja sudalyvauti 14-oje Lietuvos bei tarptautinių varžybų. Mokykla šiais metais ketina surengti 6 respublikines varžybas Drevernoje. Jau tradicija tapusi „Klaipėdos rajono mero taurė“, kuri šiemet planuojama birželio 10 d., iš Gargždų karjerų persikels į Dreverną, Kuršių marias. Taip tikimės sulaukti daugiau svečių ir žiūrovų, kurie galės stebėti varžybas nuo Drevernos apžvalgos bokštelio ar arčiau distancijos išnuomotais laiveliais ar kateriais, turės galimybę likti nakvoti Drevernos prieplaukoje esančiame naujame kempinge ir gėrėtis naktine panorama.

Gegužės 27–28 d. pirmą kartą bus surengtos buriavimo varžybos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos taurei laimėti, į kurias planuoja atvykti stipriausi buriuotojai iš visos Lietuvos.

Esame dėkingi Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybėms, mokyklos partneriams ir rėmėjams, sportininkų tėvams už galimybę vaikams propaguoti buriavimo sportą, sportiniais pasiekimais padėti formuoti gerą Klaipėdos krašto ir Lietuvos kaip jūrinės valstybės įvaizdį.

Gero vėjo ir gerų startų naujame buriavimo sezone!

 

Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys" nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 174 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,