Mano Gargždai



„Bangos“ merginos sezoną pradėjo pergalingai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr. Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr.

Pirmadienį Gargždų miesto stadione „Bangos“ merginos pirmose Lietuvos moterų futbolo čempionato A lygos rungtynėse rezultatu 3:2 įveikė Vilniaus MFA „Žalgiris“.

 

Atjaunėjusi „Bangos“ komanda ne itin užtikrintai pradėjo dvikovą ir jau 5 minutę, po viešnių iš sostinės reido kairiuoju kraštu, U. Adamavičiūtė iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į vartus. Dar po kelių minučių „Žalgirio“ merginos turėjo galimybę padvigubinti persvarą, tačiau patikimai sužaidė „Bangos“ vartininkė A. Mikalauskytė, atrėmusi du varžovių smūgius.

Įsibėgėjus kėliniui gargždiškėms pavyko kiek atstumti varžoves nuo savų vartų ir karts nuo karto sudrumsti vilniečių ramybę aštriomis kontratakomis. Po vienos iš jų L. Gedminaitė, gavusi puikų perdavimą iš gilumos, išbėgo viena prieš vilniečių vartininkę ir išlygino rezultatą. Baigiantis kėliniui „Bangai“ pavyko dar vienas bandymas pasiųsti L. Gedminaitę vieną prieš varžovių vartininkę. Puolėja nenuvylė komandos ir dar kartą pasiuntė kamuolį į vartus. Tiesa, žiūrovai džiaugėsi neilgai – jau po poros minučių vilnietės baudos aikštelėje suklaidino mūsų gynėjas ir A. Cheminava atstatė pusiausvyrą – 2:2.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje ne itin pakito. Vilnietės bandė didesnėmis pajėgomis artėti prie „Bangos“ vartų, o gargždiškės atsakydavo pavojingomis kontratakomis. 63 minutę vidurio gynėja R. Tarasevičiūtė, pradėjusi įspūdingą reidą iš savo aikštės pusės, pasiuntė kamuolį E. Petrauskaitei, o ši dar kartą „surado“ tiksliu perdavimu L. Gedminaitė. Ir trečioji „Bangos“ puolėjos ir „Žalgirio“ vartininkės akistata baigėsi L. Geminaitės naudai – 3:2.

Vilnietės iki pat rungtynių pabaigos spaudė mūsų komandą, tačiau jauna „Bangos“ komanda sėkmingai atlaikė spaudimą ir sezoną pradėjo pergale.

Kitas rungtynes „Bangos“ merginos žais sekmadienį, balandžio 23 dieną, 12 valandą Šiauliuose su vietos SG-FA komanda.

 

Iš protokolo. Banga (Gargždai)  – MFA Žalgiris (Vilnius) 3:2 (2:2).

Gargždų miesto stadionas, 150 žiūrovų. Teisėjas: O. Abramavičius (Klaipėda).

Įvarčiai: 22 min., 41 min., 63 min. L. Gedminaitė (Banga); 5 min. U. Adamavičiūtė, 42 min. A. Cheminava (MFA Žalgiris).

Įspėjimai: 33 min. R. Jevtušenkaitė (MFA Žalgiris).

„Bangos“ sudėtis: A. Mikalauskytė, D. Švarcaitė, R. Tarasevičiūtė, P. Narbutaitė, A. Skėrutė (11' V. Žatikina), A. Gedminaitė, M. Korsakaitė, K. Pranulytė, L. Ubartaitė (50' A. Kuprytė), E. Petrauskaitė (89' M. Judeikytė), L. Gedminaitė (90+1' M. Gečaitė). Atsargoje liko: A. Bondarenko.

 

Pirmosios sezono dvikovos akimirkos – Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 276 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,