Mano Gargždai



Penktadienį – pirmasis Gargždų derbis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr. Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr.

Penktadienį 19 valandą Gargždų miesto stadione LFF taurės pirmajame etape tarpusavyje susitiks du Gargždų klubai – „Gargždų Pramogos SC“ ir „Banga“.

 

Tik ištraukus burtus buvo džiaugiamasi, kad žiūrovai pamatys Gargždų derbį. Priekabiai vertinant, derbiu šios pirmosios dviejų klubų oficialios dvikovos nelabai galėtume pavadinti. Derbis, visų pirma, reiškia ir tam tikrą priešpriešą tarp besirungiančių klubų ar jų fanų, ir trumpesnę ar ilgesnę tarpusavio susitikimų istoriją.

Visgi šį susitikimą galime vertinti kaip pakankamai reikšmingą Gargždų futbolo įvykį, nes ne taip dažnai Gargždų komandos susitinka oficialiuose turnyruose.

Draugiškos Gargždų komandų rungtynės vyko dar tarpukariu, kai jėgas išmėgindavo „JSO“ ir „Pavasaris“ arba „JSO“ ir „Makabi“, tačiau pirma oficiali dviejų Gargždų komandų dvikova įvyko tik sovietiniais metais. 1970 metų gegužės mėnesį „B“ klasės Šilutės zonos pirmenybėse „Banga“ susitiko su „Metalu“. Sutikimas baigėsi 1:1. Tiesa, „Metalas“ gana greitai iš pirmenybių pasitraukė ir derbių tradicija neįsitvirtino.

1971 metais toje pačioje Šilutės zonoje „Bangai“ teko du kartus varžytis su Gargždų „Jaunyste“. Abu susitikimai baigėsi įspūdingomis „Bangos“ pergalėmis – 8:0 ir 6:0. Beje, antroji dvikova įsimintina ir tuo, kad tai buvo Gargždų miesto stadiono atidarymo rungtynės.

1973 metais „Bangai“ iššūkį bandė mesti Gargždų „Statyba“, tačiau tuo metu į viršų kilusi pagrindinė miesto komanda sunkumų nepatyrė. Taurės rungtynėse „Banga“ varžovus sutriuškino net 12:0.

Derbiai į Gargždus sugrįžo tik 1987 metais, kai vienoje lygoje susidūrė „Banga“ ir „Statyba“. Tiesa, derbių istorija truko labai trumpai – „Banga“ tais metais įveikė tiek „Statybą“, tiek kitus varžovus ir pakilo į aukštesnę lygą.

Paskutiniuosius oficialius dviejų Gargždų komandų susitikimus matėme 2005 metais, kai II lygos Vakarų zonoje rungtyniavo „Banga“ ir „GMT-83“. Patyrusius futbolininkus subūrusi „Banga“ du kartus įveikė jaunesnius varžovus – 4:1 ir 2:0.

Primename, kad pagal Taurės reglamentą jei pagrindinis rungtynių laikas baigsis lygiosiomis, bus žaidžiamas pratęsimas (du kėliniai po 15 minučių). Jei ir tada nugalėtojas nepaaiškės, bus mušami vienuolikos metrų baudiniai.

Pastaba. Rungtynių šeimininkai – „Gargždų Pramogos SC“, todėl į šį susitikimą patekti su „Bangos“ bilietais nebus galima.

 

Varžybų plakatas:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 368 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,