Mano Gargždai



„Kranto“ moksleiviai I. Simonaitytės metus mini keliaudami

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr. Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr.

Prasidėjus Nacionalinei bibliotekų savaitei turime nepamiršti ir kraštiečių rašytojų jubiliejų. Šiemet I. Simonaitytei būtų sukakę 120 metų, todėl 2017-ieji paskelbti jos metais.  

 

Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos bibliotekininkė Vitalija Valaikė balandžio 27 d. pakvietė aktyviausius, labiausiai literatūra besidominčius, aštuntų klasių moksleivius, aplankyti I. Simonaitytės vardu pavadintą Klaipėdos viešąją biblioteką.

Čia moksleiviai ne tik sužinojo įdomių faktų apie rašytoją, bet turėjo ir išskirtinę galimybę dalyvauti ekskursijoje po biblioteką, pamatyti saugyklas ir fondus, kur paprastai skaitytojai neįleidžiami. Ekskursijos pabaigoje mokinių laukė interaktyvi viktorina apie I. Simonaitytę. Atsakydami į klausimus, mokiniai turėjo naudotis planšetėmis ir čia pat dideliame projektoriaus ekrane galėjo matyti, kuri komanda pirmauja.

Pergalingai viktoriną baigė komanda „Mergos“, užėmusi pirmąją vietą tarp 5 dalyvavusių komandų. Įsibėgėjusi Nacionalinė bibliotekų savaitė su neįprastai paminėtais I. Simonaitytės metais suteikė daug gerų emocijų ir įspūdžių.

 

Ekskursijos akimirkos – Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 406 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,