Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Vaivorykštės“ vardinės dovanojo renginių ir įspūdžių

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Moksleiviai pristatė projektus. G. Našlėno nuotr. Moksleiviai pristatė projektus. G. Našlėno nuotr.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija susikūrė gražią tradiciją – pavasarį, paprastai balandžio pabaigoje, minėti mokyklos vardadienį. Gimnazijoje vykdomas netradicinis ugdymas – mokiniai renkasi veiklas, kurios suteikia galimybių realizuoti savo gebėjimus, mokytis kitaip negu įprasta 45 min. pamokose. Šiais metais „Vaivorykštės“ vardadienis beveik visiems paliko teigiamų įspūdžių, nes buvo siūloma labai daug skirtingų užsiėmimų, kuriuose net patys įnoringiausi rado, ką veikti.

 

Gimnazijos III–IV klasių mokiniai, mokytojai, atvykę svečiai iš Klaipėdos apskrities ir kitų šalies mokyklų dalyvavo metodinėje-praktinėje konferencijoje „Raktai į sėkmę“, organizuotą „Vaivorykštės“ gimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Danutės Mockienės, gimnazijos psichologės Rūtos Lukošienės ir  gimnazijos socialinės pedagogės Rositos Jankauskaitės. Visus metus mūsų vyresniųjų klasių gimnazistai, padedami savo klasių vadovų, vykdė susikurtus projektus, todėl galėjo pasidalinti patirtimi apie socialinio, emocinio ugdymo (SEU) įgyvendinimo sėkmes bei trukdžius. Konferencijoje dalyvavo ir Socialinio, emocinio ugdymo instituto vadovė dr. Daiva Šukytė, kuri konsultuoja mokyklas, įgyvendinančias LIONS QUEST programas, ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Nijolė Gotlibienė bei Klaipėdos rajono Švietimo centro direktorė Ramutė Sirutienė.

Daugiausia gimnazistai skaitė pranešimus, rodė vaizdinę medžiagą, vaišino pyragu. IIIe klasės moksleivių ir neįgaliųjų vykdyto projekto dalį – teatrinės saviraiškos pasirodymą „Dovana gyventi“ – buvo galima pamatyti aktų salėje. „Šis trumpas spektaklis yra psichodrama, jausmai perteikiami gestais, mimika,  judesiais bei muzika“, – kalbėjo IIIe klasės vadovė Rasa  Rusteikienė. Gimnazistai atviravo, kad SEU projektų vykdymas padėjo geriau pažinti vieniems kitus, mokė bendrauti, rasti kompromisų, suteikė ir nemažai įvairių sričių žinių. Mokiniai sakė pasijutę esą reikalingi, galintys padėti kitiems žmonėms, su kuriais bendravo (tai buvo ir darželinukai, ir pradinių klasių mokiniai, ir senjorai, ir kitų socialinių grupių asmenys) projektų vykdymo metu.

Žemesnių klasių mokiniai galėjo sportuoti ir dalyvauti orientacinėse, tinklinio varžybose, susipažinti su Gargždais ir jų istorija, dirbti įvairius meninius darbelius, pasidomėti gimnazijoje vykdomu projektu „Draugystė su Švabacho menų gimnazija“. Buvo galima dalyvauti mokinių prezidentūros projekte „Ne žaidimas: tikra – netikra“ ( lektorius Simonas Jatkonis), o susitikę su advokatu Vaidotu Granicku pasidomėti apie darbo rinką. Lietuvos kariuomenės atstovai surengė estafetes, diskusiją tema „Rūpinkis savimi ir kitais“ moderavo VSPC specialistė  Rasa  Palionienė. Gimnazijoje  nemažai erdvių, kur buvo demonstruojami įvairūs kūrybiniai darbai.

Šventės pabaigoje gimnazistai, mokytojai, svečiai vėl sugužėjo į aktų salę: po įvairių užsiėmimų, veiklų vyko apibendrinimas bei apdovanojimai, kuriuos džiugiai įteikė gimnazijos direktorė Irena Pintverytė. Taip už pasiekimus, gimnazijos vardo garsinimą rajono, respublikos ir net tarptautiniuose konkursuose, festivaliuose, olimpiadose, varžybose  buvo pagerbti ir įvertinti mokytojai bei jų ugdytiniai.

Gimnazijos dailės mokytojai Rita Batečko, Joana Lukienė, Gintautas Našlėnas paskelbė respublikinio piešinių konkurso „Mano gyvenimo spalvos“ rezultatus ir įteikė apdovanojimus.

Po pertraukos gimnazistai ir svečiai grožėjosi respublikinio šokių konkurso „Šokantys batai-2017“ (organizatorė mokytoja  Andželina Papievienė) dalyviais.

Po šitokios didelės šventės, kuri pavyko sklandžiai, galime teigti, jog mūsų gimnazija yra aktyvi ir vieninga.

 

Renginių akimirkos – Gintauto Našlėno nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,