Mano Gargždai



Palydoviniai vaizdai užkirs kelią pažeidimams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

„Mažas žingsnis žmogui, tačiau didelis šuolis žmonijai“, – šiuos istorinius žodžius tarė amerikiečių kosmonautas Neil‘as Armstrong‘as, žengęs pirmuosius žingsnius Mėnulyje. Sentinel palydoviniai vaizdai – didelis šuolis į priekį tiek Nacionalinei mokėjimo agentūrai, tiek visiems šalies ūkininkams.

 

Palydoviniai vaizdai patikroms atlikti bus pradėti naudoti jau netrukus – liepos mėnesį. Jų dėka ištisus metus bus galima matyti, ar deklaruoti laukai nušienauti, ar juose dirbama žemė, ar tai pieva ganykla, ar deklaruojamuose plotuose laikomasi prisiimtų įsipareigojimų.

Tokiu būdu nesunkiai bus galima įvertinti pareiškėjų deklaruotų laukų, už kuriuos prašoma paramos, agrarinę būklę. Tik pastebėję galimą pažeidimą, tikrintojai vyks į vietą, kad galėtų įsitikinti, ar tikrai pažeisti keliami reikalavimai. Taip tikrieji ūkininkai bus trukdomi kur kas rečiau, o asmenys, neketinantys prižiūrėti laukų, laikytis keliamų reikalavimų, dar prieš deklaruodami turi įsivertinti, jog jų pažeidimai bus lengvai nustatomi NMA specialistų.

Artimiausioje ateityje, jau kitais metais, palydoviniai vaizdai leis nustatyti ir pasėlių rūšį. Šiais metais nuotoliniu būdu turėtų būti atlikta net 90 proc. visų plotinių patikrų.

Lietuva – viena pirmųjų šalių, kuri naudos palydovo duomenis paramos administravimui. Įgyta praktine patirtimi bus pasidalinta su Europos Komisija siekiant bendrosios žemės ūkio politikos supaprastinimo.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 322 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,