Mano Gargždai



Renkama antra anglų kalbos stovyklos moksleiviams pamaina

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Anglų kalbos stovyklos dalyviai įtraukiami į kūrybines veiklas. G. Muldarytės nuotr. Anglų kalbos stovyklos dalyviai įtraukiami į kūrybines veiklas. G. Muldarytės nuotr.

2–6 klasių moksleivių anglų kalbos stovykla „Express Yourself English“ Gargžduose surinko pilną grupę, todėl, tėvelių pageidavimu, renkama antroji pamaina. Numatyta, kad tobulinti anglų kalbos žinias moksleiviai turės galimybę ir birželio 19–30 dienomis.

 

Įgūdžiai – per kūrybinį mokymą

Pagrindinis stovyklos tikslas – per kūrybinius užsiėmimus lavinti vaikų anglų kalbėjimo, skaitymo, klausymo įgūdžius.

Kasdien nuo 9 iki 13.15 val. stovyklautojai dalyvaus dvejopose veiklose. Ryte numatytos integruotos anglų kalbos pamokėlės, o popiet – įvairių veiklų studijos. Moksleiviai dirbs nedidelėse – 6–8 žmonių grupelėse, suskirstytose pagal anglų kalbos lygį.

„Gramatines struktūras mokome per žaidimus. Jie net nejaučia. Piešiame ant smėlio, žaidžiame žaidimus, dėliojame dėliones“, – mokymosi metodikas atskleidė viena iš anglų kalbos mokytojų Vilma Žvinklienė.

Mokytojos akcentavo, kad vaikai vasaros pradžioje jau nebenori tradicinių pamokų, todėl ir stovykla bus orientuota į aktyvius, judrius užsiėmimus.

Stovyklos metu planuojamos įvairios kūrybinės veiklos: karaokė, protų mūšis, filmų diena, haiku kūrimas ir iliustravimas, sagių kūrimas, linksmosios estafetės, miesto ralis – orientacinės varžybos, talentų diena, „kelionė“ po Didžiąją Britaniją, susitikimas su išeiviu iš Kolumbijos ispanų kalbos dėstytoju Aleksu Kulviečiu, ekskursinė diena.

Mokytoja Diana Butkutė pasakojo, kad ir pačios anglų kalbos pamokėlės bus įdomios, nes naudojama CLIL metodika, kai užsienio kalba integruojama su dalyku: matematika, istorija, geografija. Kiekvieną dieną vaikai dirbs su skirtingomis temomis: maistas, rūbai, pomėgiai, sportas, kelionės ir t.t.

Anglų kalbos stovykloje antrus metus besiruošianti dalyvauti Gytė pasakojo, kad jai labiausiai patinka aktyvios užduotys, praėjusiais metais vykusioje stovykloje jai labiausiai įsiminė estafetės vykusios Gargždų piliakalnyje.

„Supranti, kad anglų kalbą galima mokytis ne vien iš knygų, bet ir iš filmų, kitų veiklų“ – stovyklos privalumus vardijo moksleivė.

 

Mokys patyrusi komanda

Anglų stovyklos pamokų kokybę užtikrins kompetentinga užsienio kalbų mokytojų grupė „UNITED“: Diana Butkutė, Vilma Petkienė ir Vilma Žvinklienė.

Visos jos – ilgametę patirtį turinčios mokytojos-metodininkės: D. Butkutė anglų kalbos moko Vėžaičių pagrindinėje mokykloje, V. Petkienė ir V. Žvinklienė – „Kranto“ pagrindinėje mokykloje.

Mokytojos nuolat kelia kvalifikaciją įvairiuose kursuose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, dalyvauja užsienio partnerystės projektuose, užsiima ir suaugusiųjų mokymu Klaipėdos rajono švietimo centre. D. Butkutė ir V. Žvinklienė – kelerius sezonus dirbo ir koordinavo veiklą „Kalba.lt“ organizuojamose anglų kalbos stovyklose Ventspilyje.

Praėjusiais metais taip pat organizuota analogiška anglų kalbos stovykla, kurioje dalyvavo 16 vaikų.

„Moksleivių vis daugėja, sugrįžta tie patys žmonės. Gavome labai teigiamų atsiliepimų iš tėvų“, – apie pernai vykusią stovyklą pasakojo D. Butkutė, pridūrusi, kad šiemet sąlygos bus dar geresnės, nes bus dirbama naujose erdviose ir jaukiose patalpose Vingio g. 2.

Mokytoja akcentavo, kad stovyklos kokybė nenukentės ir esant blogam orui, nes patalpas galima labai kūrybiškai pritaikyti įvairioms veikloms.

 

Stiprins pasitikėjimą savimi

Mokytoja V. Petkienė pastebėjo, kad moksleiviai dažnai bijo viešo kalbėjimo prieš draugus, nemoka kūrybiškai pritaikyti žinių.

Tikimasi, kad stovyklos metu visus šiuos įgūdžius pavyks patobulinti. Kiekvieną dieną vyks veiklų apibendrinimas – refleksija, kurios metu moksleiviai bus raginami pasakyti, ką naujo sužinojo ir išmoko.

D. Butkutė atviravo, kad išmaniosios technologijos vaikus „paverčia tinginiukais“: per pamokas nuo lentos nebenusirašinėjama, o tiesiog fotografuojama mobiliaisiais telefonais.

Būtent dėl to stovykloje technologijoms nebus skiriama itin daug dėmesio, siekiama įtraukti į paprastus, bet jau pamirštus stalo žaidimus.

„Kompiuterinis žaidimas perkeltas ant stalo dar labiau įtraukia“, – pastebėjimais dalinosi pedagogė.

Visos mokytojos buvo įsitikinusios, kad tam tikri metodai, pavyzdžiui, penkių pirštų taisyklė, žodžių vokeliuose žaidimai padeda greičiau išmokti užsienio kalbos žodyno ir yra efektyvūs ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų mokyme.

„Svarbu praktiškai kalbėti, klausti, atsakyti, atsistoti prieš draugus šnekėti. Žodžius dažnai išmoksta, bet sakiniuose pritaikyti sunkokai sekasi. „Auginame“ kalbėjimą nuo žodžių iki sakinių“, – mokymosi proceso subtilybes akcentavo V. Žvinklienė.

 

Galimybė išmokti įvairių kalbų

Užsienio kalbų mokytojų grupė „UNITED“ susibūrė ir naujose Vingio g. 2 esančiose patalpose įsikūrė praėjusių metų rudenį. Kaip pasakojo šios idėjos iniciatorė D. Butkutė, ji jau kelerius metus mokydavo anglų kalbos, tačiau pastebėjo, kad poreikis yra didesnis. Taip nuspręsta suvienyti jėgas ir siūlyti mokytis ne tik anglų, bet ir kitų kalbų.

D. Butkutė specializuojasi IELTS ir anglų kalbos valstybinių egzaminų ruošimui, tad dažniausiai dirba su vyresnių klasių moksleiviais, taip pat organizuoja CALLAN metodo užsiėmimus suaugusiems, kurie paremti klausimų ir atsakymų principu, bei nuolatiniu pakartojimu. Šis metodas padeda išmokti anglų kalbos sakinio konstrukcijų.

„IELTS užsiėmimų metu mokiniai pasiruošia metodiką, techniką, kaip reikia laikyti egzaminą. Dažniausiai ateina 12-oje klasėje ir per 2–3 mėn. nori išsilaikyti egzaminą“, – pasakojo D. Butkutė, paatviravusi, kad visi egzaminus išlaiko vidurkiu 6-6,5, tačiau įvertinimas priklauso ir nuo jau turimų žinių lygio.

V. Petkienė orientuojasi į suaugusiųjų anglų kalbos mokymą, taip pat turi rusų kalbos išsilavinimą, tad pageidaujančius moko ir šios kalbos. V. Žvinklienė anglų kalbos moko įvairaus amžiaus moksleivius bei suaugusiuosius. Mokytoja J. Macienė moko vokiečių kalbos.

Savaitgaliais Gargžduose renkasi ispanų kalbos grupė. Jos mokyti atvyksta išeivis iš Kolumbijos Aleksas Kulvietis, kuriam ispanų kalba yra gimtoji.

„UNITED“ gali suteikti galimybę mokytis anglų, vokiečių, rusų, ispanų ir prancūzų kalbų. Mokymas vyksta nedidelėse grupėse, pageidaujantys tai gali daryti ir individualiai.

Registracija ir kita informacija – tel. 8 698 49752.

Naujienas sekite feisbuko paskyroje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 766 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,