Mano Gargždai



Aplankė likimo nuskriaustuosius

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Gargždų ugdymo centro „Naminukas“ Globos grupėje ir Gargždų ligoninės Slaugos skyriuje lankėsi Savivaldybės administracijos darbuotojai (klaipedos-r.lt nuotr.) Gargždų ugdymo centro „Naminukas“ Globos grupėje ir Gargždų ligoninės Slaugos skyriuje lankėsi Savivaldybės administracijos darbuotojai (klaipedos-r.lt nuotr.)

Prieš didžiąsias metų šventes mero pavaduotojos Rūtos Cirtautaitės kartu su Ryšių su visuomene skyriumi sumanyta Kalėdinių skaitymų akcija Gargždų ugdymo centro „Naminukas“ Globos grupėje ir Gargždų ligoninės Slaugos skyriuje Savivaldybės administracijos darbuotojus paskatino įgyvendinti tai, apie ką jau seniai svajojo – pasidalyti širdies šiluma su likimo nuskriaustaisiais.

Akcijos idėja labai paprasta – pasirinkti tinkamų skaitymui tekstų ir paskaityti juos, pasidalyti įspūdžiais ir pabendrauti su žmonėmis.

Sudalyvauti šioje akcijoje buvo kviečiami visi norintys Savivaldybės administracijos darbuotojai, dalyvavo 13: mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Ryšių su visuomene skyriaus darbuotojos Daiva Beliokaitė ir Agnė Ratkienė, Civilinės metrikacijos – vedėja Dalia Freigofaitė, vyr. specialistės Raminta Jurgulienė ir Vida Jasaitienė, Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo pavaduotoja Giedrė Stankevičienė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotoja Milda Kernagienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja  Dalia Gumuliauskienė, jos pavaduotoja Jolanta Papievienė, vyr. specialistės Rima Lamsodienė, Airida Stonienė ir Darina Beržanskytė-Bučinskienė.

„Seniai pagalvodavau, kad norėčiau lankyti vaikus, likusius be tėvų. Labai jaudinausi eidama pas juos, − sakė Giedrė Stankevičienė, − džiaugiuosi, kad jie mielai mane priėmė, išklausė ir pakvietė dar sugrįžti.“

Milda Kernagienė ne tik skaitė vaikams pasakas, bet ir kartu su vyru Ryčiu vedėsi juos į kalėdinės eglutės įžiebimo šventę, pasikvietė ir į savo namus. „Prižadėjau bent kartą per mėnesį pas vaikus lankytis ir toliau, − manau, kad pažadus tesėsiu“, − sakė Milda.

Maloniais įspūdžiais po apsilankymų „Naminuko“ globos grupėje džiaugėsi ir kitos Savivaldybės darbuotojos. Žinoma, vaikai gavo ir dovanų – knygelių, žaislų ir saldumynų, tačiau svarbiausias tikslas buvo pabendrauti, pasikalbėti ir išklausyti.

„Naminuko“ direktorė Birutė Kasparavičienė su darbuotojomis taip pat liko patenkintos, kad apsilankiusių „tetų“ pagrindinės dovanos buvo knygos, kurias galės skaityti dar ilgai.

Mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė aplankė žmones Gargždų ligoninės Slaugos skyriuje, skaitė knygų ir jas padovanojo, o Socialinės paramos skyriaus darbuotojos vaikščiojo po palatas, dalijo savo iškeptą puikų pyragą ir tiesiog pabendravo su žmonėmis, išklausė, ko labiausiai reikės, kai jau išeis iš ligoninės, kurioje jaučiasi gerai prižiūrimi.

„Labai džiaugiamės, kad aplankėte, − sakė ligoninės vyr. gydytoja Alma Grikšienė, − yra žmonių, kuriems Slaugos skyriuje tenka gulėti labai ilgai, yra ir tokių, kurių visiškai niekas nelanko.“   

„Visus rajono gyventojus, kurie jaučia norą dalintis savo širdies šiluma su kitais, kviečiame lankytis Gargždų ligoninės Slaugos skyriuje, ugdymo centro „Naminukas“ Globos grupėje, Lapių pagrindinės mokyklos Globos grupėje, Viliaus Gaigalaičio globos namuose ar kituose rajone įsikūrusiuose globos namuose. Visur atrasite žmonių, kuriems būsite reikalingi ir kurie daug kuo praturtins ir jus pačius“, − sakė mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 404 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,