Mano Gargždai



Geriausių Klaipėdos sportininkų dešimtuke - Šarūnas Banevičius

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Šarūnas Banevičius. Alfredo Pliadžio nuotr. Šarūnas Banevičius. Alfredo Pliadžio nuotr.

Metams artėjant į pabaigą, pagerbiama ir padėkojama visiems, kuriems šie metai buvo sėkmingi ir kurių rezultatai garsino miesto bei šalies garbę. Šiandien  „Amberton Klaipėda“ viešbučio „Vakaris“ salėje apdovanoti geriausi Klaipėdos sportininkai.

Antrus metus iš eilės geriausia Klaipėdos miesto metų sportininke pripažinta Lina Grinčikaitė. 26-erių olimpietei sprinterei šis pripažinimas skirtas už praėjusią vasarą Kazanėje vykusioje Universiadoje iškovotą vicečempionės titulą.

L. Grinčikaitė geriausia uostamiesčio sportininke buvo pripažinta ir 2008 metais, o 2009, 2010 ir 2011 metais geriausiųjų atletų rinkimuose ji buvo antra.

Antroje 2013 metų geriausiųjų Klaipėdos sportininkų pozicijoje rikiuojasi sunkiaatletis Žygimantas Stanulis. Šis Bronislavo Vyšniausko auklėtinis tiek Europos suaugusiųjų čempionate, tiek Universiadoje iškovojo bronzos medalius.

Šįkart geriausiųjų sportininkų dešimtuke - šeši sunkiaatlečiai. Be jau minėtojo Ž. Stanulio, dar į dešimtuką pateko Modestas Šimkus (pasaulio sunkiosios atletikos čempionate iškovota 11 vieta), Marius Mickevičius (Universiadoje - 6 vieta), Aleksandra Stepanova (Universiadoje - 9 vieta), Sergejus Lichovojus (Sergej Lichovoj, Europos jaunimo čempionate - 4 vieta) ir Tomas Ličinchai (Universiadoje - 11 vieta).

Iš kitų sporto šakų atstovų dar į geriausiųjų sąrašą pateko: Paulius Galkinas (pasaulio jaunių graikų-romėnų imtynių vicečempionas, treneris Artūras Ševelkovas), Šarūnas Banevičius (rutulio stūmimas, Universiadoje - 7 vieta, treneris Gintaras Pridotkas) ir Mantas Knystautas (Europos jaunimo graikų-romėnų vicečempionas, treneris A. Ševelkovas).

Trečius metus geriausiųjų sportininkų dešimtukas yra renkamas pagal Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos patvirtintus nuostatus (atsižvelgiant į čempionatų svarbą ir rezultatus pagal tam tikrą skaičiavimo lentelę yra sumuojami taškai ir daugiausiai taškų surinkęs asmuo kyla į pirmąją poziciją, mažiau - į antrąją ir t. t.).

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 562 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,