Mano Gargždai



Endriejaviškė – kryžiažodžių turnyro prizininkė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Endriejavo seniūnijos seniūnė L. Šunokienė, kryžiažodžių turnyro prizininkė Z. Mačiulienė, Klaipėdos r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja L. Liutikienė. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Endriejavo seniūnijos seniūnė L. Šunokienė, kryžiažodžių turnyro prizininkė Z. Mačiulienė, Klaipėdos r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja L. Liutikienė. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

Gegužės 12 dieną Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė pasveikino endriejaviškę Zitą Mačiulienę, kuri respublikiniame „Oho“ kryžiažodžių sprendimo turnyre laimėjo 3 vietą.

 

Zita Mačiulienė beveik 40 metų dirbo bibliotekoje, buvo Endriejavo bendruomenės pirmininkė, o šiuo metu ji – aktyvi bendruomenės bei Endriejavo dienos centro narė, noriai vedanti renginius endriejaviškiams. Ponia Zita kryžiažodžių turnyruose dalyvauja jau 4 metus, o kryžiažodžius mėgsta spręsti jau daug metų. Tai – intelektualus sportas, todėl endriejaviškei padeda per daugelį metų tiek bibliotekoje, tiek visuomeniniame gyvenime sukauptos žinios, o perskaitytų knygų moteris negalinti nė suskaičiuoti.

Turnyruose taip pat svarbus ir greitas mąstymas – dažniausiai tenka išspręsti 15 kryžiažodžių per 90 minučių, todėl laiko ilgai galvoti tikrai nėra. Pasak Endriejavo seniūnijos seniūnės Laimutės Šunokienės, Zita – tikra šviesuolė, kurios žinios, energija ir išmintis džiugina visą bendruomenę, o laimėjimai – kelia pasididžiavimo jausmą.

Endriejaviškei Zitai Mačiulienei gegužės 6 dieną Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje vykusiame „Oho“ kryžiažodžių sprendimo turnyre pirmą kartą per visus dalyvavimo metus pavyko iškovoti 3 vietą ir namo parsivežti prizininkės taurę. Moterį itin pradžiugino ir LR Seimo Pirmininko pavaduotojos Irenos Šiaulienės dėmesys turnyro prizininkams – ji buvo šio turnyro rėmėja, o prizininkams buvo įteikti Seimo pirmininko pavaduotojos sveikinimo raštai. Taigi, pergalės džiaugsmą endriejaviškei primins ne tik nugalėtojos taurė, bet ir sveikinimai bei dovanos iš Seimo.

Kryžiažodžių turnyro prizininkė Zita Mačiulienė apgailestavo tik dėl to, kad dalyvių sąrašuose niekada neranda dalyvių iš Klaipėdos rajono: „tik atvykusi į konkursą iškart tikrinu dalyvių sąrašą, galbūt kas nors ir iš mūsų rajono bus atvykęs, bet visuomet būnu vienintelė iš Klaipėdos rajono. Norėtųsi, kad ir daugiau rajono žmonių dalyvautų šiuose turnyruose, plėstų savo akiratį, atstovautų rajonui“.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė pradžiugino kryžiažodžių aistruolę, garsinančią rajoną, ne tik dovanomis, bet ir skirtu automobiliu vykti į jubiliejinį 20-ąjį kryžiažodžių turnyrą Kaune, kuris vyks birželio 10 d. Iki šiol ednriejaviškė į turnyrus visoje Lietuvoje vykdavo savarankiškai.

„Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad garsinate mūsų rajoną, esate aktyvi bendruomenės, dienos centro narė, buvote ilgametė bibliotekos darbuotoja ir esate tikras bendruomenės šviesulys. Linkiu didžiausios sėkmės Kaune vyksiančiame turnyre ir tikiuosi, kad kryžiažodžių turnyruose sudalyvaus ir daugiau rajono žmonių, kurie turi daug žinių, tačiau galbūt nedrįsta pradėti dalyvauti panašaus pobūdžio renginiuose. Jūs – pavyzdys rajono bendruomenei“, – Zitą Mačiulienę sveikino Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 273 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,