Mano Gargždai



Dalijosi laiko akimirkomis

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Apie krikščioniškąjį šio laikotarpio šventimą kalbėjo Šv. Pranciškaus onkologijos centro kapelionas brolis Evaldas. A.Kundroto nuotr. Apie krikščioniškąjį šio laikotarpio šventimą kalbėjo Šv. Pranciškaus onkologijos centro kapelionas brolis Evaldas. A.Kundroto nuotr.

Gruodis – laukimo, Advento metas. Ir nors šiais metais sniegas per daug nedžiugina, pajausti švenčių laukimo dvasią galima uždegus adventinio vainiko žvakes, užkūrus senoviškoje troboje krosnį, tęsiant gražią bendruomenišką tradiciją  - Advento metu rinktis vakaroti.

Vieną gruodžio vakarą į savo žemaitišką sodybą ,,Prie šaltinio” pakvietėme kaimynus, bičiulius, pažįstamus adventiškai pasibūti. Klausydami klasikinių kūrinių, kuriuos griežė smuikininkas Juozas Staniulis, kiekvienas galėjome įsileisti širdin ramybę, šilumą, šviesą ir rimtį.

Vėliau apie krikščioniškąjį šio laikotarpio šventimą kalbėjo Šv. Pranciškaus onkologijos centro kapelionas brolis Evaldas, su juo noriai diskutavo tiek vyresnieji, tiek jaunesni klausytojai.

Iš molinės puodynės burtų keliu dalinomės gerais darbais, kuriuos nuveiksime iki Šv. Kalėdų.

Gražia vakaro kulminacija tapo brolio pranciškono Bernardo iš Kretingos eilėraščių iš jo poezijos knygos ,,Taip priėjo gyvenimas” skaitymas.

Nuoširdus pokalbis su broliu, jaukus eilių pasaulis atsivėrė skambant užburiančiai muzikos terapeutės Dianos Dainytės – Uribės dubenėlių muzikai.

Išties - ,,Mes, maži svajokliai, ėjome, iš naujo surasti” klausydami, patys skaitydami, žavėdamiesi taip prasmingai skambančiu brolio Bernardo žodžiu.Vakaro pabaigoje skambėjo saksofonas ir vienos klausytojos eilėraščiai.

Smagu, kad ir Lapių bendruomenė žmonės aktyviai dalyvavo, atsirado tiek daug žmonių, padėjusių surengti vakarą.Tikrasis bendruomeniškumas ir bičiulystė prasideda tuomet, kai nepaisydami prieššventinio šurmulio ir kasdienių darbų nuovargio, nuoširdžiai dalinamės šiluma, ugnimi, laiko akimirkomis.

 

Antano Kundroto fotografijos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 333 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,