Mano Gargždai



Kviečia į pilietinę akciją „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Tradicinė kasmetinė pilietinė akcija „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ šiemet vėl kviečia miestų ir miestelių gyventojus atkreipti dėmesį į šešėlinės ekonomikos daromą žalą mūsų valstybei ir asmeniškai kiekvienam jos gyventojui.

 

Gegužės 19 dieną, penktadienį, 11 val., prie Klaipėdos rajono savivaldybės bus dalinami informaciniai lankstinukai, kuriuose bus atkreipiamas dėmesys į šešėlinės ekonomikos žalą bei informuojama, kaip kiekvienas pilietis gali prisidėti prie šešėlinės ekonomikos mažinimo. Kviečiame atvykti ir susitikti su Savivaldybės vadovais bei Administracijos darbuotojais ir pasikalbėti apie tai, kaip pasiekti to, kad vietos šešėliui šioje šalyje tikrai neliktų.

Jau šešerius metus organizuojama akcija „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“, norima priminti, kad šešėlyje nusėdantys pinigai – nuslėpti ir nesumokėti mokesčiai į valstybės biudžetą – tai mūsų valstybės piliečiams nesuteiktos kokybiškesnės viešosios paslaugos, neišplėtota infrastruktūra ir mažesnė socialinė piliečių gerovė.

Mokėdamas mokesčius nuo savo atlyginimo, žmogus ne tik užsitikrina socialinę apsaugą ligos, motinystės atveju, valstybės išmokas senatvėje, bet ir kaupia stažą, nuo kurio taip pat priklauso senatvės pensijos dydis. Pernai Lietuvoje daugiau nei 140 tūkstančių žmonių, kurie per metus nesukaupė 12 mėnesių darbo stažo. Prisidėdama prie šių metų akcijos „Sodra“ visiems jiems išsiųs vyšninius vokus apie prognozuojamą jų senatvės pensiją, kuri, daugeliu atvejų, numatoma gerokai mažesnė nei galėtų būti dirbant oficialiai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 224 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,