Logo
 Spausdinti šį puslapį

Policija įspėja apie naują sukčiavimo būdą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai įspėja, kad plinta kompiuterinis virusas, kuris skirtas apgaule išvilioti asmens duomenis ir pinigus iš kompiuterių vartotojų, prisidengiant apgaulingu anglišku pranešimu.

 

Jame teigiama, jog kompiuteris užblokuotas, o norint jį atblokuoti reikia per 5 min. susisiekti su Jungtinės Karalystės telefono numeriu +(00)448000698527. Susisiekus telefonu, pašnekovas įtikinamai grasindamas sunaikinti kompiuterio duomenis, prašo pateikti savo asmens ir elektroninių mokėjimo priemonių duomenis, o juos pateikus, neteisėtai atliekami pinigų pervedimai iš nukentėjusių asmenų sąskaitų.

Įspėjame gyventojus, kad tokie atvejai yra kėsinimasis sukčiauti ir išvilioti asmens bei elektroninių mokėjimo priemonių duomenis. Pastebėjus tokius atvejus, prašome nedelsiant apie juos informuoti policiją ir nepateikti piktavaliams jokių savo asmens duomenų. Rekomenduojame nuolatos atnaujinti antivirusines programas, naudoti legalias kompiuterines programas, nesilankyti nelegalaus turinio interneto svetainėse ir neatidarinėti nuorodų ar prisegtų duomenų bylų gautų iš nežinomų šaltinių. Taip pat daugiau rekomendacijų dėl saugaus elgesio internete galima rasti adresu www.esaugumas.lt.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,