Mano Gargždai



Gimnazistė dalinasi įspūdžiais iš Seimo nario G. Landsbergio vizito

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

 Mūsų „Vaivorykštės“ gimnaziją aplankė politikas, Seimo narys Gabrielius Landsbergis. Svečias kalbėjo apie švietimą, politiką, tikslo siekimą, vertybes, savo patirtį mokykloje, Seime, Europos Parlamente.

 

 G. Landsbergis teigė, jog viena opiausių Lietuvos problemų yra jau daugelį metų nesikeičianti švietimo sistema. Anot jo, iki šiol kurdami valstybę, politikai daugiausiai dėmesio skyrė valstybės saugumo, Europos ir NATO integracijos klausimams. Tačiau švietimas yra valstybės pamatai, kuriuos yra privaloma statyti labai atsakingai. Politiko idėjos, norimi įgyvendinti kardinalūs pokyčiai labai patiko mūsų mokyklos moksleiviams. Kalbėdamas apie Lietuvą ištikusią aukštojo mokslo krizę, konservatorius sakė, kad mūsų šalyje turėtų likti trys nacionaliniai universitetai, o mokytojais turėtų būti ne tik mokytojo išsilavinimą turintys asmenys, bet ir tie, kurie turi patirties, žinių tam tikroje srityje ir jas galėtų perduoti ateities kartoms.

Renginio pabaigoje kiekvienas turėjo galimybę užduoti klausimą. Mokinių aktyvumas ir dėmesingumas išties stebino. Netrūko ir šmaikščių G. Landsbergio replikų, ir rimtų pamąstymų įvairiais klausimais, o laikas praleistas kartu buvo įdomus ir naudingas. Mokiniai paskatinti kritiškiau mąstyti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 232 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,