Mano Gargždai



Savivaldybės atstovai ragino sąžiningai mokėti mokesčius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Skrajutes dalino meras V. Dačkauskas. A. Rimkuvienės nuotr. Skrajutes dalino meras V. Dačkauskas. A. Rimkuvienės nuotr.

Gegužės 19 d., penktadienį, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos delegacija kartu su meru Vaclovu Dačkausku, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikiene, vicemere Violeta Riaukiene išėjo į Gargždų miesto gatves, kuriose gyventojams dalino lankstinukus apie šešėlinės ekonomikos žalą mūsų valstybei. Tai kasmetinės pilietinės akcijos „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ iniciatyva.

 

Sutiktiems gyventojams meras pasakojo apie tai, kaip gyventojai pirkdami kontrabandines prekes, dirbdami nelegaliai daro žalą valstybei, nes yra prarandamos lėšos, kurios galėtų būti investuojamos į infrastruktūros kūrimą. Lankstinuke nurodoma, kad 2016 metais VMI nustatė 190 mln. eurų nesumokėtų mokesčių. Už juos esą Lietuvoje būtų galima įrengti 12 baseinų, pastatyti 49 modernių darželių, o kiekvienas senjoras per metus gautų papildomai 300 eurų pensijos.

Kai kurie gyventojai su šypsena priėmė informaciją iš Savivaldybės vadovo, tačiau atsirado ir tokių, kurie piktinosi esą „pradedama ne nuo to“.

„Pirmiausia Jūs eikite į tas dideles gamyklas, fabrikus, o ne smulkiems verslininkams aiškinkite, mes viską iki paskutinio cento sumokame“, – sakė viena prie turgaus prieigų sutikta moteris.

Į raginimus sąžiningai mokėti mokesčius daugelis atsakė taip ir darą. Savivaldybės delegacija užsuko ir į vietines parduotuves, lankstinukus dalino Gargždų turguje.

 

Akcijos akimirkos – Agotos Rimkuvienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 500 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,