Mano Gargždai



„RESTA“ parodoje mezgė ryšius su investuotojais ir sėmėsi idėjų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nuotraukoje iš kairės: Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausieji specialistai Brigita Šežikaitė ir Mantas Virbauskas. Klaipėdos r. sav. nuotr. Nuotraukoje iš kairės: Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausieji specialistai Brigita Šežikaitė ir Mantas Virbauskas. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Didžiausioje Baltijos šalyse statybų tematikos parodoje „RESTA 2017“, kurioje pristatomi naujausi ir pažangiausi sprendimai ne tik statantiems, bet ir investuojantiems, šiais metais buvo galima sutikti ir Klaipėdos rajono savivaldybės komandą.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės delegacija ieškojo investuotojų ir potencialių bendradarbiavimo partnerių Gargždų karjerų teritorijos vystymui, Gargždų daugiafunkcio sporto centro ir Slengių daugiafunkcio centro statybai, didino Klaipėdos rajono žinomumą, viešindami Savivaldybės prekės ženklą „Atveria horizontus“, bei pristatė Klaipėdos rajoną kaip išskirtinę turizmo traukos vietovę. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykusioje parodoje dalyvavo 550 įmonių iš Lietuvos ir net septyniolikos užsienio valstybių. Parodoje apsilankė apie 45 tūkst. žmonių.

Parodai buvo pasiruošta atsakingai: buvo sukurti Gargždų karjerų teritorijos vystymo ir Gargždų karjerų teritorijos detaliojo plano grafiniai plančetai, sukurtas Klaipėdos rajoną ir Gargždų karjerų teritoriją pristatantis vaizdo klipas, parengti informaciniai leidiniai apie Klaipėdos rajono investicinę aplinką, Slengių daugiafunkcio bei Gargždų daugiafunkcio sporto centrų projektus, buvo parengta ir parodos metu grafiniais elementais vaizdžiai pateikta teigiama informacija apie Klaipėdos rajoną.

 

Į visus investuotojų užduodamus klausimus buvo pasiruošę atsakyti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos specialistai: Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė, Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausieji specialistai Brigita Šežikaitė ir Mantas Virbauskas.

Parodoje „RESTA 2017“ dalyvavo tik dvi savivaldybės: Klaipėdos rajono ir Raseinių. Klaipėdos rajono savivaldybė išsiskyrė savo prekės ženklu, kurį įvertino ir iš užsienio atvykę specialistai, teigę, kad „Atveria horizontus“ – prekės ženklas, pralenkęs laikmetį.

Dalyvavimas parodoje buvo naudingas: užmegzti ryšiai su investuotojais, su jais jau tęsiamas bendravimas, jie informuojami apie naujoves, pokyčius ir galimybes Klaipėdos rajone. Daugybė verslininkų, susidomėję Klaipėdos rajonu, žadėjo atvykti jo apžiūrėti, domėjosi ne tik parodoje pristatomais objektais ir teritorijomis, bet ir galimybėmis statyti naujus gyvenamųjų namų kvartalus tiek Gargžduose, tiek kitose rajono vietose, nes Klaipėdos rajonas – vienas iš nedaugelio, kuriame gyventojų skaičius nuosekliai auga.

Parodos metu buvo ne tik siekiama pritraukti investuotojų, bet ir pasisemti naujų idėjų: parodos metu vyko net 34 statybų tematikos renginiai, o kiekvienas parodos dalyvis prie savo stendo stengėsi pristatyti naujausias ir originaliausias idėjas. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos specialistai iš parodos grįžo ne tik pasisėmę patirties, užmezgę naujų pažinčių, naudingų Savivaldybei, bet ir kupini idėjų: žaidimų aikštelės viešosiose erdvėse, pritaikytos dar nevaikštantiems vaikams bei neįgaliesiems, pontoniniai lieptai rajono vandens telkiniuose, modernūs įvairiaformiai suolai, svarbios informacijos viešinimas, įrengiant lauko ar vidaus ekraną, per kurį bus skelbiama ir rajoną pristatanti informacija, įvairios bendradarbiavimo formos tarp verslo ir viešųjų įstaigų – tai tik nedidelė dalis idėjų, kurias įkvėpė apsilankymas tarptautinėje statybų parodoje „RESTA 2017“.  

Aptarus dalyvavimo parodoje naudą, Savivaldybėje jau kalbėta apie galimybes ir kitais metais dalyvauti panašiose parodose, kuriose su investuotojais bei verslu galima bendrauti tiesiogiai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 274 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,