Mano Gargždai



„Žiemio“ buriuotojai vyko į varžybas Nidoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos „Žiemys“ nuotr. Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos „Žiemys“ nuotr.

Nors gegužės 19–21 d. Nidoje vykusioje Lietuvos buriavimo taurėje ir LR jaunimo čempionate tarp Baltijos valstybių lietuviai buvo stipriausi olimpinėse klasėse, tačiau jauniausiųjų grupėse, buriuojančiose „Optimist“ jachtų klase, užtikrintai lyderiavo svečiai iš Latvijos.

 

„Tiesa, anksčiau latviai taip stipriai nelaimėdavo, tačiau mes tai priimame kaip iššūkį ir tikrai sieksime savo pozicijas susigrąžinti“, – teigė Lietuvos „Optimist“ asociacijos prezidentas Šarūnas Sodeika.

Buriavimo sąlygos buvo įvairios: nuo kelių metrų iki gero vėjo 10 metrų per sekundę ir daugiau. Olimpinėse jachtų klasėse vienareikšmiškai stipriausi buvo Lietuvos buriuotojai. „Laser Standart“ klasėje pirmąją vietą iškovojo Karolis Janulionis (Kaunas), antrąją – Mantas Marozas (Neringa), trečiąją – Neilas Straukas (Klaipėdos raj., treneris Algis Patašius).

„Dešimtukas mūsų tikslas, o buriuoti tarp geriausių dešimtuke, manau, tai jau išties aukštas pilotažas. Turiu omenyje buriuoti tarp Lietuvos sportininkų dešimtuke, o tarp lietuvių mes penkti. Šiandien turime tikslą, jįįveikė Jonas Macevičius (Klaipėdos raj.) sukūręs tokią atmosferą, kad atrodė kiekvieną kartą išgyvename viską kartu: nusivylimą, džiaugsmą, nerimą. Mums tai savotiška olimpiada. Ačiū komandai, kuri yra ne tik vaikai, tačiau ir tėveliai, mokyklos rėmėjai, kurių palaikymas vaikams labai daug reiškia“, sakė Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ treneris Marius Nagdasovas.

„Žiemio“ rezultatai LR buriavimo taurėje: Jonas Macevičius – 10 vieta (Klaipėdos r.); Nojus Bestauskas – 19 vieta (Klaipėdos raj.); Paulius Petrošius – 25 vieta; Nojus Mockus – 29 vieta; Benas Klioštoraitis – 39; Patrikas Tamašauskas – 40; Vilius Vasiulis – 46; Leonardas Kulikauskas – 52; Benas Bestauskas – 57. Iš viso dalyvavo 62 „Optimist“ klasės buriuotojai.

„Žiemys“ jau ruošiasi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos varžyboms gegužės 27–28 d. Drevernoje, po kurių iš karto judės į Dziwnov, Lenkiją, kur vyks atrankinės varžybos į Lietuvos rinktinę.

 

Varžybų akimirkos – Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos „Žiemys“ nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 238 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,