Mano Gargždai



„Minijos“ progimnazijoje svečiavosi „MoMoLab“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
 „MoMoLab“ vizitas. Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotr. „MoMoLab“ vizitas. Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotr.

Gargždų „Minijos“ progimnazijoje viešėjo mobilioji laboratorija. Išskirtinio dizaino vilkiko puspriekabėje įrengta klasė, kurioje sumontuota moderni įranga, įrengtos darbo vietos.

 

„MoMoLab“ vizito į mokyklą tikslas – sudaryti mokiniams sąlygas tyrinėti aplinką ir gamtą moksliniais metodais, atskleisti savo gebėjimus. Mokiniai turėjo retą progą pabendrauti su tyrėjais profesionalais ir išbandyti savo jėgas mobilioje laboratorijoje.

Gabiausių 7–8 klasių mokinių komanda, vadovaujama Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto Gamtos mokslų katedros docentės Ritos Jankauskienės, tyrinėjo burnos epitelį, kraujo sudėtį, pirštų atspaudus, žioteles skirtingų augalų lapuose. Kiti mokiniai, padedami KU lektorės Airinos Salytės, tyrinėjo vaisines museles.

Vilniaus universiteto biochemijos magistrantas Lukas Birštonas vedė edukacinius užsiėmimus apie mokslinius eksperimentus. Mokiniams buvo įdomu, nes apie mokslą pasakojo ne mokytojai, o mokslininkai, kurie dirba su laboratorine įranga, „gyvai“ parodė, kaip ji veikia, paaiškino, kur galima ją pritaikyti, pasakojo apie mokslinį darbą kaip apie kasdienę veiklą. Tai visai kita patirtis, tai būdas su mokslu susipažinti kitaip.

Išlydėdami mobiliąją laboratoriją, mokiniai ir mokytojai dėkojo projekto organizatoriams už suteiktą galimybę pabūti jaunaisiais mokslininkais.

 

„MoMoLab“ vizitas – Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 272 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,