Mano Gargždai



Automobilių mylėtojus džiugino ir oras, ir transporto priemonių grožis (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Karštą gegužės 20-osios dieną prie Dovilų karjerų išsirikiavo eilė nublizgintų automobilių – į antrus metus organizuotą sezono atidarymą „Klaipėda motor BBQ“ pakvietė trys Klaipėdos automanų klubai: „Bucket Club“, asociacija „Klaipėdos vokiškų automobilių klubas“ ir „Memel Bros“.

 

Organizatorių teigimu, šiemet automobiliams buvo keliami didesni kriterijai, tad jų ir sulaukta šiek tiek mažiau nei pernai – 131. Tačiau norinčių pasidairyti į išpuoselėtas transporto priemones netrūko.

Automobilių mylėtojai džiaugėsi puikiu oru, kuris leido mėgautis gamta, maudynėmis, vandens dviračiais, žaidimais paplūdimyje, miške. Daugelis dalyvių į renginį atsivežė kepsnines ir skanavo gamtoje iškeptus kepsnius. Žinoma, netrūko ir su automobiliais susijusių nominacijų, geriausiems atiteko rėmėjų prizai.

Renginyje triumfavo mėlynos spalvos „Volkswagen Golf MK1“, kurio savininkas Mindaugas Rumša 3 metus praleido prie jo, restauruodamas tiek išorę, tiek vidų. Jam atiteko nominacija „Gražiausias renginio vokiškas automobilis“, kurį išrinko asociacijos „Klaipėdos vokiškų automobilių klubas“ nariai. M. Rumšos automobilis apdovanotas ir „Gražiausias old school" nominacija, kurią įsteigė „Bucket Club" ir „Gražiausi ratai" prizu, kurį skyrė „TERES".

Gražiausią renginio automobilį rinko ir nominaciją įsteigė „Memel Bros“ klubas, o juo buvo išrinktas Justino Žilinsko „BMW 850“.

Griausmingiausias automobilis, išmatavus jo išmetimo garsą, pasiekė 122 decibelus – tai „BMW E36“, kurio savininkas Tomas Malkauskas, atvykęs kartu su Žemaičių „BMW“ klubo kolektyvu, jau ne pirmą kartą įrodė, kad jis gerai „šaudo“. Renginio rekordą pasiekė „Dave Holland TRIUMPH“ motociklas, kuris vienu paspaudimu pasiekė maksimumą – 130,8 dB. Nors matuoklis sustojo ties šia riba, organizatoriai įsitikinę, kad motociklas galėjo pasiekti ir 150 dB garsą. Motociklo savininkas apdovanotas paguodos prizu, kadangi buvo matuojamas tik griausmingiausias automobilis.

 

foto1

Griausmingiausio automobilio matavimas. VP photo nuotr.

 

Gražiausio variklio skyriaus prizą įsteigė Marius Giaštautas iš „Memel Bros“, o nominaciją gavo baltasis „Volkswagen Corrado“, kurio savininkas – Vaidotas Vilimas. Automobilis akis džiugino ne tik variklio skyriumi, salonu, bet ir išore.

Renginyje dalyvavo ir svečiai iš kitų miestų. Iš Kauno atvykęs „Mercedes-Benz W638 Vito“ nustelbė ne vieną. Nominacijų rinkėjams pradarius šio automobilio duris ir pamačius, kiek ten darbo, meilės ir, žinoma, pinigų įdėta, teko vieningai jį išrinkti „Gražiausias salonas“ nominacijos nugalėtoju.

Seniausias automobilis renginyje – juodasis „VAZ 2101“, kuris „gimęs“ 1972 metais. Jį vairavo Andrej, ryte prabudęs ir turėjęs atvykti su „VAZ 2108“, deja, sugedus jo automobiliui atvyko su draugo skolintu „VAZ“. Pasirodo, variklio gedimas jam atnešė šį apdovanojimą.

Sportiškiausiu automobiliu išrinktas Pauliaus „FORD Fiesta RS2000“. Gražiausią renginio motociklą organizatoriai rado įsitaisiusį apvalioje paklotėje, kur buvo įsikūrę „Subaru & 4x4 Žemaitijos klubas ir „BMW X Series“ klubas. Tai –  žalias „Harley Davidson“ motociklas, pavergęs komisiją savo spalva ir blizgesiu.

Organizatoriai dėkoja rėmėjams, kurie leido dalyviams įteikti kalną prizų ir įvertinti jų darbus bei meilę motorinėms transporto priemonėms.

 

Renginio akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Daugiau nuotraukų galite rasti ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 275 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,