Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Krante“ skaityti motyvuojama netradiciškai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr. Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr.

Knyga ir skaitymas – tai įdomus užsiėmimas ir puiki terapija, leidžianti pajusti pažinimo ir kūrybos džiaugsmą bei atgaivinti sielą.

 

Skatinant skaitymo kultūrą, nelengva užduotis tenka mokytojams, bibliotekoms. Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos bibliotekininkė Vitalija Valaikė ir lietuvių k. mokytoja Sigita Sičiūnienė šiais mokslo metais nusprendė eksperimentuoti su 5b klasės mokiniais, netradiciškai motyvuoti skaityti.

Rudenį organizavo projektą „Naktis mokyklos bibliotekoje“, kur aptarinėjo fantastinės literatūros žanro knygas, mokiniai atliko įvairias užduotis. Šis renginys paskatino skaityti visus mokslo metus ir buvo pažadėtas prizas siurprizas. Mokslo metų pabaigoje apdovanojome labiausiai skaitančius, norėdami dar labiau motyvuoti. Siurprizas buvo nemokama išvyka į Klaipėdą, į I. Simonaitytės biblioteką Klaipėdos universiteto studentų parengtą spektaklį „Mažasis princas“.

Vėliau smagiai įsikūrę bibliotekos kiemelyje ant sėdmaišių aptarėme matytą spektaklį bei įdomiausias šiemet perskaitytas knygas. Mokiniai pasidalino gražiomis kūrinių mintimis. Jų nuomone, netradicinės pamokos, išvykos, skatina atsiversti knygą. Šis projektas pasiteisino – 5b klasė tapo labiausiai skaitančia iš 5–10 klasių.

 

Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,