Mano Gargždai



„Bangos“ laukia dvikova su „Žalgiriu“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi R. Riekašiaus/fk.banga nuotr. Asociatyvi R. Riekašiaus/fk.banga nuotr.

Šeštadienį 19 valandą Gargždų miesto stadione „Banga“ susitiks su Vilniaus „Žalgiriu“. 2017 metų LFF taurės turnyro burtai „Bangai“ buvo negailestingi – lėmė dvikovą su daugkartiniu Lietuvos čempionu ir Taurės laimėtoju Vilniaus „Žalgiriu“.

 

Vilniečiai jau keturis sezonus iš eilės yra pajėgiausi Lietuvos čempionate, o Taurę laimėjo net šešis kartus iš eilės.

Tarpusavio akistatos. Taurės turnyre „Banga“ ir „Žalgiris“ susitiko penkis kartus (žaidė šešerias rungtynes). 1998 metais abi komandos susitiko ketvirtfinalyje – abu kartus laimėjo „Žalgiris“ (0:2 ir 0:6). Kiti susitikimai buvo kur kas atkaklesni. 2010 metais Vilniuje vykusiame šešioliktfinalyje komandoms nepakako ne tik pagrindinio laiko ir pratęsimo (2:2), bet teko mušti ir vienuolikos metrų baudinius. Serijoje sėkmė (3:2) lydėjo „Bangą“. Beje, lemiamo baudinio tada neįmušė šiuo metu „Bangoje“ rungtyniaujantis Kazimieras Gnedojus.

Burtai ekipas dar kartą suporavo jau kitame sezone. Vilniuje vykęs ketvirtfinalis taip pat baigėsi baudinių serija (0:0 po pratęsimo), kurią jau laimėjo „Žalgiris“ (5:4).

Priešpaskutinė gargždiškių ir vilniečių akistata – 2013–2014 metų Taurės turnyro finalas. „Žalgiris“ jau pirmajame kėlinyje pelnė du įvarčius, o „Bangai“ antrajame kėlinyje pavyko tik sušvelninti rezultatą (1:2) ir taurė atiteko vilniečiams.

Paskutinė dviejų klubų dvikova Taurės turnyre vyko 2015 metais, kai „Banga“ jau žaidė I lygoje, o „Žalgiris“ tradiciškai keliavo link eilinio čempionų titulo. Ir nors vilniečiams tik antrajame kėlinyje pavyko pralaužti „Bangos“ gynybą, galutinis rezultatas patvirtino tuometinį jėgų santykį – 1:4. Gargždiškius galėjo paguosti nebent įspūdingas Miko Kuros „šūvis“ iš 25 metrų į pačią vartų „devyniukę“.

2017 metais komandų jėgų santykis ne itin pasikeitė. „Žalgiris“ šiuo metu pirmauja A lygoje – sužaidus trylika rungtynių šešiais taškais lenkia artimiausius konkurentus. „Banga“ – įsitvirtinusi I lygos turnyrinės lentelės viduryje. Pastarojo meto rezultatai neturėtų džiuginti nei vienų, nei kitų. „Banga“ paskutinėse rungtynėse 0:1 nusileido „Palangai“, o „Žalgiris“ po įspūdingos dešimties pergalių serijos du kartus sužaidė lygiosiomis (1:1 su „Trakais“ ir 0:0 su „Sūduva“).

Taurės varžybų reglamentas. Jei pagrindinis rungtynių laikas baigsis lygiosiomis, rungtynės bus pratęsiamos (2 kėliniai po 15 minučių). Jei ir po pratęsimo švieslentėje dega lygus rezultatas, mušami 11 metrų baudiniai.

 

Varžybų plakatas:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 111 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,