Mano Gargždai



Tarybos nariams įteikti ženkleliai, meras pademonstravo regalijas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Meras Tarybos nariams pademonstravo regalijas, kurios bus iškilmingai įteiktos Gargždų miesto gimtadienio metu. A. Rimkuvienės nuotr. Meras Tarybos nariams pademonstravo regalijas, kurios bus iškilmingai įteiktos Gargždų miesto gimtadienio metu. A. Rimkuvienės nuotr.

Gegužės 25-ąją vykusiame Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje netrūko šventinių gaidų. Meras pasveikino gegužės mėnesio jubiliatus – Tarybos narius Viktorą Kurą, Raimondą Simonavičių ir šiandien gimtadienį švenčiantį Vaclovą Macijauską. Politikams patvirtinus Klaipėdos rajono savivaldybės mero regalijų, mero ženklelio, tarybos nario ženklelio įteikimo ir naudojimo tvarkos aprašą, meras Vaclovas Dačkauskas kiekvienam Tarybos nariui įteikė ženklelius.

 

Apraše apibrėžta, kad Mero ženklelis ir Tarybos nario ženklelis yra tiek kasdienės tarnybos, tiek švenčių ar oficialių priėmimų atributas. Meras taip pat visiems posėdžio dalyviams pademonstravo regalijas, kurios bus iškilmingai įteiktos per Gargždų miesto 764-ojo gimtadienio minėjimą birželio 3 d.

Mero regalijos yra simbolinis valdžios ir atsakomybės ženklas, nekasdienių Savivaldybės mero pareigų atlikimo ir ypatingų iškilmių atributas. Regalijos nešiojamos Lietuvos Respublikoje oficialių ceremonijų ar iškilmių metu, norint išlaikyti istorinį tęstinumą turinčias savivaldos tradicijas, švenčių ar oficialių priėmimų metu, kai Meras atstovauja Klaipėdos rajono savivaldybei. Taip pat jomis pasipuošiama priimant oficialius garbės svečius, užsienio šalių delegacijas, kaip išskirtinis pagarbos svečiui ženklas.

Kaip nurodė Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis, mero regalijų ir ženklelių sukūrimas iš Savivaldybės biudžeto atsiėjo apie 14 tūkst. eurų.

Primename, kad regalijos už daugiau nei 5200 Eur, paaukotų rėmėjų, buvo pagamintos 2011 m., kai rajono meru buvo išrinktas dabartinis Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas. Paaiškėjo, kad šios regalijos neatitinka Lietuvos heraldikos komisijos reikalavimų.

 

Ženklelių įteikimo ir jubiliatų sveikinimo akimirkos – Simos Ulvikienės ir Agotos Rimkuvienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 255 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,