Logo
 Spausdinti šį puslapį

Norint ilgai gyventi, svarbiausia – kuo nors užsiimti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Gegužės 29 dieną Klaipėdos rajono savivaldybės ir Veiviržėnų seniūnijos atstovai vyko į Pėžaičių kaimą, kuriame gyvena neseniai 90-ąjį jubiliejų atšventusi Marta Jadvyga Šmitienė.

 

Marta Jadvyga Šmitienė su šypsena pasitiko svečius bei priėmė gėles ir sveikinimo žodžius iš Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotojos Violetos Riaukienės, Socialinės paramos skyriaus vedėjos Dalios Gumuliauskienės, Veiviržėnų seniūnijos vyresniosios specialistės Aldonos Dėringienės bei seniūnijos socialinės darbuotojos Sandros Žemgulienės.

Garbingo jubiliejaus sulaukusi moteris džiaugiasi artimųjų meile, tačiau gyvena viena, savarankiškai. Ilgaamžė pasakojo, kad namie stengiasi nesėdėti: „Auginu vištas, jas prižiūriu, kartais einu į darželį pasikapstyti“.

Toje pačioje gatvelėje visai netoli ponios Martos namų gyvena ir senolės dukra Elvyra. Ji savo mamą aplanko kiekvieną rytą ir visuomet, kai prireikia pagalbos, yra šalia. Elvyra pasakojo, kad kartais tenka ir pasibarti, nes jubiliate viską nori daryti pati, yra labai savarankiška: ir valgyti pati pasigamina, ir namus, ir aplinką kiek pajėgia tvarkosi. Paklausta apie ilgaamžiškumo receptą, 90-metė Marta Jadvyga Šmitienė šypsosi: „Svarbiausia – kuo nors užsiimti, žmogui reikia veiklos, kad galėtų judėti, kad kraujas vaikščiotų“.

Marta Jadvyga Šmitienė užaugo 4 vaikų šeimoje Luišių kaime. Vyriausioji sesuo jau mirusi. Likusios dvi gyvena svetur: viena – Latvijoje, kita – Kaliningrado srityje. 2 kartus tekėjusi ponia Marta užaugino 4 vaikus: 3 dukras ir sūnų. Visi vaikai gyvena Lietuvoje: viena dukra kaimynystėje, kitos dvi – Klaipėdoje, o sūnus – Skuode. Vaikai ilgaamžei padovanojo ir gražų būrį vaikaičių: 8 anūkus, 8 proanūkius, o 9 proanūkis jau pakeliui į šį pasaulį. Jau daugiau nei 20 metų senolė yra našlė, tačiau artimųjų meilė ir šiluma neleidžia liūdėti – rūpestingi vaikai ir mylintys vaikaičiai dažnai aplanko ir yra visuomet pasiruošę padėti.

Religingai senolei atvykę svečiai linkėjo Dievo palaimos, sveikatos, gražių gyvenimo akimirkų bei neblėstančio artimųjų dėmesio ir meilės.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,