Mano Gargždai



„Taikos glėbys“ suvienijo gargždiškius (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Draugiškas apsikabinimas. S. Vaičienės nuotr. Draugiškas apsikabinimas. S. Vaičienės nuotr.

Birželio 1-ąją, Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga, Gargžduose Savivaldybės aikštėje vyko akcija „Taikos glėbys“.

 

Gargždų atviras jaunimo centras kartu su partneriais – Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centru, susirinkusiems paruošė nemažai atrakcijų. Norintieji galėjo išbandyti kūrybinio mąstymo penkiakovę ir kitas pramogas.

Amatininkų gildija „Krikragaa“ pristatė projektą „Atviros jaunimo erdvės šoka“ – buvo galima pasimokyti lietuvių liaudies ir kitokių šokių. Šventės dalyviams koncertą dovanojo Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro grupė „Nevalyk lentos“ ir Artur Veber.

Sveikinimo žodį atvykusiems tarė akcijos „Taikos glėbys“ globėjas Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas.

„Praėjusiais metais šioje akcijoje dalyvavo apie 10 tūkst. apsikabinusiųjų, šiais metais akcijos organizatoriai išsikėlė tikslą pagerinti šį rezultatą – tikimasi, kad akcijoje dalyvaus apie 100 tūkst. šalies žmonių. Ir jie prisidės prie jaunimo teisių gynimo, prie taikos idėjos stiprinimo“, – linkėdamas visiems geros šventės sakė meras.

Šventę vainikavo draugiškas apsikabinimas.

 

„Taikos glėbys” („Peace embrace“) – tai pasaulinė iniciatyva, kuria siekiama ne tik suvienyti viso pasaulio žmones Taikos misijai, atkreipti pasaulio visuomenės ir vadovų dėmesį į žmonijos egzistencijai iškilusią pasaulinio karo grėsmę, bet ir asmeniniu bendravimo pavyzdžiu, asmenine iniciatyva įrodyti, kad pasaulio tautų, skirtingų rasių, įvairiausių kultūrų, papročių, religijų ir įsitikinimų žmonės nori, gali ir privalo sugyventi taikiai.

 

Akcijos akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 528 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,