Logo
 Spausdinti šį puslapį

Merui iškilmingai įteiktos regalijos, pagerbtas Garbės pilietis (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Regalijomis pasipuošęs meras sveikina naująjį Gargždų miesto garbės pilietį V. P. Normantą. Margaritos Norvilės nuotr. Regalijomis pasipuošęs meras sveikina naująjį Gargždų miesto garbės pilietį V. P. Normantą. Margaritos Norvilės nuotr.

Gargždų miesto 764-ojo gimtadienio metu prie Kultūros centro vyko net dvi iškilmingos ceremonijos – Klaipėdos rajono merui buvo įteiktos Lietuvos heraldikos komisijos patvirtintos regalijos, o ilgamečiam Gargždų muzikos mokyklos direktoriui Vidučiui Petrui Normantui buvo suteiktas Gargždų miesto garbės piliečio vardo apdovanojimas.

 

Pasipuošė regalijomis

Skambant iškilmingai muzikai, tautiniais kostiumais pasipuošęs jaunimas podiumu į sceną įnešė mero regalijas – sidabrinę grandinę su miesto herbu. Jas merui Vaclovui Dačkauskui įteikė vyriausias Tarybos narys Česlovas Tarvydas, kuris pabrėžė, kad tai – įsipareigojimas dar atsakingiau dirbti ir pateisinti Klaipėdos rajono žmonių lūkesčius. Meras žadėjo, kad su Tarybos narių, politikų, verslo, bendruomenės pagalba stengsis tai įgyvendinti.

Merą iškilminga proga sveikino Seimo narys Petras Gražulis, Tarybos narė Rasa Petrauskienė, laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė. Sveikintojai akcentavo, kad ši mero inauguracijos diena įeis į Gargždų miesto istoriją.

Mero regalijos yra simbolinis valdžios ir atsakomybės ženklas, nekasdienių Savivaldybės mero pareigų atlikimo ir ypatingų iškilmių atributas. Regalijos nešiojamos Lietuvos Respublikoje oficialių ceremonijų ar iškilmių metu, norint išlaikyti istorinį tęstinumą turinčias savivaldos tradicijas, švenčių ar oficialių priėmimų metu, kai Meras atstovauja Klaipėdos rajono savivaldybei. Taip pat jomis pasipuošiama priimant oficialius garbės svečius, užsienio šalių delegacijas, kaip išskirtinis pagarbos svečiui ženklas.

Mero regalijų ir Tarybos narių ženklelių sukūrimas iš Savivaldybės biudžeto atsiėjo apie 14 tūkst. eurų.

 

Apdovanotas Garbės pilietis

Miesto šventėje tradiciškai pagerbtas ir Gargždų miesto garbės pilietis. Šiemet Savivaldybės Taryba pritarė, kad šio apdovanojimo nusipelnė ilgametis Gargždų muzikos mokyklos direktorius V. P. Normantas, kurio kandidatūrą pasiūlė Muzikos mokyklos bendruomenė.

 „50 metų rajone, kur praėjo branda, atėjo senjoriškas amžius. Trečdalis gargždiškių dainavo choruose. Džiaugiuosi, kad iš tų, kurie dalyvavo saviveikloje, dainavo, nežinau nė vieno, kuris būtų užaugęs negeru žmogumi“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo V. P. Normantas.

Jis prisiminė, kad teko vadovauti gausiam Gargždų kultūros centro chorui, „Hidrostatybos“ vyrų chorui, ansambliui, taip pat Policijos chorui, daugybei vaikų chorų, kurie garsino Gargždų vardą. Naujasis Gargždų miesto garbės pilietis dėkojo Tarybai, komisijai už priimtą sprendimą ir linkėjo, kad meninis ugdymas, kuris daro visuomenę geresnę, klestėtų.

Garbės pilietį sveikino meras, Tarybos narys Albinas Klizas, Gargždų muzikos mokyklos bendruomenė, draugai, artimieji.

V. P. Normantas Gargždų muzikos mokyklai vadovavo nuo 1975 iki 2016 m., visas pedagoginio darbo stažas – 48 metai. Nuo 1967 metų dirbo miesto vidurinėje ir muzikos mokyklose, Gargždų kultūros centre ir visur turėjo subūręs aukšto meninio lygio vokalinius kolektyvus chorus, kurie buvo Dainų švenčių dalyviai, daugkartiniai respublikinių konkursų, festivalių dalyviai, laureatai. Gargždų muzikos mokykla visada buvo respublikos muzikos mokyklų dešimtuke, joje didelis specialybių pasirinkimas, savo vietą čia atranda ir neįgalieji, veikia net 19 meninių kolektyvų.

Gargždų miesto garbės piliečio vardas suteikiamas Lietuvos Respublikos ir kitų šalių piliečiams už ypatingus nuopelnus Klaipėdos rajonui, Lietuvos Respublikai, pasauliui. Garbės piliečio vardas gali būti suteikiamas ir asmeniui po mirties. Garbingai nominacijai šiemet buvo siūlytos dar dvi kandidatūros – aktyvaus visuomenės veikėjo Jono Blagnio bei ilgametės pedagogės Teresės Vaičiulienės.

Miesto garbės piliečio vardas jau suteiktas 23 asmenims: Editai Barauskienei, Petrui Dirgėlai, Stasiui Globiui, Alvydui Jokubaičiui, Benediktui Juodkai, Damijonui Karečkai, Petronėlei Kaubrienei, Albinui Klizui, Jonui Kudžmai, Jonui Lankučiui, Vytautui Majorui, Jonui Paulauskui, Vytautui Rimavičiui, Aldonai Gedvilaitei-Treijai, Jonui Skėriui, Jovitai Skolevičienei, Vladislovui Stasaičiui, Česlovui Tarvydui, Janinai Valančiūtei, Aldonai Vareikienei, Eduardui Vilkui, Antanui Žemguliui ir Broniui Kalvaičiui.

 

Tautiniai kostiumai – Gabijai Šutkutei

Šventėje Savivaldybės dovana – vyriškas ir moteriškas tautiniai kostiumai – įteikti Gargždų kultūros centro organizuoto nuotraukų konkurso nugalėtojai – Gabijai Šutkutei. Būtent jos fotografija su tautiniu kostiumu prie Ventės rago švyturio sulaukė komisijos palankumo. Mažosios Lietuvos krašto tautiniais kostiumais pasipuošę G. Šutkutė ir A. Veber, podiumu žengė į sceną ir pademonstravo dovaną šventės žiūrovams. Agluonėnų etnografinės sodybos vadovė G. Šutkutė žadėjo, kad šiuo kostiumu puošis kas savaitę, kai ves edukacinius užsiėmimus vaikams.

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,