Logo
 Spausdinti šį puslapį

Tradicinis Kalėdų karavanas atvyksta į pajūrį

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Jau rytoj Kalėdų karavanas užsuks į Gargždus Jau rytoj Kalėdų karavanas užsuks į Gargždus

Rytoj, gruodžio 21 d., po Lietuvą keliaujantis šventinis „Coca-Cola“ Kalėdų karavanas lankysis pajūryje. 13 val. karavanas prie Gargždų kultūros centro sveikins Gargždų gyventojus. Čia jį pasitiks ir dovanas perduos miestelio seniūnas Saulius Bakšinskis. O jau 16 val. „Coca-Cola“ Kalėdų karavanas atvyks į Klaipėdos miestą.

Klaipėdos miesto aikštėje prie Kalėdų eglės miestiečius sveikins Kalėdų senelis, koncertuos linksmi „Tele Bim – Bam“ mažieji muzikantai su Neringa, o po koncerto bus atvertos Kalėdų senelio kambario ir nykštukų dirbtuvių durys. Šviečiančiuose ir grojančiuose sunkvežimiuose įrengtame Kalėdų senelio kambaryje ir nykštukų dirbtuvėse visi vaikai galės pabendrauti ir nusifotografuoti su Kalėdų seneliu, drauge su nykštukais pasigaminti dovanėlę, pasivaišinti gardžiomis šventinėmis vaišėmis.

Jau keturioliktus metus po Lietuvą keliaujančio ir gražia tradicija tapusio „Coca-Cola“ Kalėdų karavano metu Lietuvos žmonių perduotos dovanos – sporto inventorius ir priemonės – bus skiriamos visoms 39-rioms fondo remiamoms mokykloms, o  surinktos lėšas fondas dovanos Sidabravo vidurinei mokyklai, įsikūrusiai Radviliškio rajone. Iki šiol daugiau nei 200 tūkst. litų. karavano metu surinktų lėšų skirta Ariogalos, Butrimonių, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos, Šepetos Almos Adamkienės ir Drąsučių pagrindinės bei Alsėdžių vidurinės mokyklų sporto infrastruktūros atnaujinimui.

„Per visus šiuos karavano metus Lietuvos žmonės palaikė jo misiją ir nuolat, nepaisant ekonominių sunkumų, rėmė kaimo mokyklas, joms skirdami savo lėšas bei dovanas. Mūsų fondo remiamų mokyklų vardu dėkojame Jums už rūpestį, dėmesį, nuoširdumą, kurie yra pati vertingiausia dovana. Kalėdų karavanas keliaudamas per miestus ir miestelius atneš mažytę šventę jų bendruomenėms.“ – išlydint Kalėdų karavaną sakė p. Alma Adamkienė, labdaros ir paramos fondo įkūrėja.

Tradiciškai, karavaną dovanomis parėmė LR Prezidentūros, LR Vyriausybės, LR Seimo darbuotojai, Vilniaus savivaldybė. Šiemet Kalėdų karavanas jau aplankė Kauną, Raseinius, Kaišiadoris, Telšius, Jurbarką, Tauragę ir Plungę.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,