Mano Gargždai



Tartasi dėl Gargždų turgaus veiklos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Birželio 6 dieną, reaguojant į žmonių nusiskundimus, Klaipėdos rajono savivaldybėje tartasi dėl Gargždų turgaus veiklos.

 

Dėl Gargždų turgaus veiklos tarėsi Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, vicemerės Violeta Riaukienė ir Rūta Cirtautaitė, Tarybos narės Birutė Alšauskienė ir Regina Kernagienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas ir jo pavaduotojai Ligita Liutikienė bei Česlovas Banevičius, Turto valdymo skyriaus vedėjas, Gargždų turgaus valdybos pirmininkas Audrius Kampas.

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas išsakė žmonių, sutiktų Gargždų turguje, nusiskundimus. Merui antrino ir Tarybos narės, pasakodamos apie turgaus prekeiviams kylančias problemas. Kad situacija turguje yra prasta, sutiko ir kiti Savivaldybės vadovai, kurie dažnai jame lankosi ir bendrauja su ten dirbančiais žmonėmis.

„Mes, gargždiškiai, pažįstame žmones, dirbančius turguje, ir matome, kad situaciją reikia keisti – darbo sąlygos netenkina nei prekeivių, nei pirkėjų“, – teigė Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Meras pabrėžė, kad norint gerinti turgaus prekeivių sąlygas, reikėtų stengtis tai padaryti ekonomiškai naudingai. Vicemerė Rūta Cirtautaitė antrino merui, teigdama, kad nereikia ieškoti nerealių sprendimų:

„Didžiausia problema, kad prekeiviai neturi kur palikti savo prekių ir kiekvieną rytą bei vakarą turi iš naujo iškrauti ir susikrauti prekes, ardyti ir statyti palapines ir pan. Reikia ieškoti paprastų sprendimų, t. y. nestatyti turguje rūmų, o tiesiog parūpinti panašaus stiliaus kioskų, paviljonų, kurie būtų uždaromi per naktį žaliuzėmis. Tai nekainuotų daug, kai kurie prekeiviai jau patys taip pasigerino savo prekybos vietas.“

Tarybos narė Regina Kernagienė pritarė vicemerei Rūtai Cirtautaitei: „Dažnai kalbuosi su turguje prekiaujančiais žmonėmis, jie nori tiesiog gerų darbo sąlygų, tokių, kokios yra ir kituose miestuose. Tai žmonės, kurie patys susikūrė savo darbo vietas, kurie dirba, moka mokesčius, įdarbina kitus žmones. Pagerinti jų darbo sąlygas, tuo pačiu pagražinant ir miesto dalį – reikalingas sprendimas.“

Tarybos narė Birutė Alšauskienė reikalavo naujų vėjų turgaus valdyboje: „Manau, kad turgaus valdyboje reikia pokyčių. Joje turėtų būti bent vienas politikas, nes būtent politikai išklauso žmonių skundus. Nauji žmonės, naujos idėjos galbūt padėtų atgaivinti turgų, pagerinti žmonių darbo sąlygas.“

„Turgaus veikla – pelninga, todėl reikalingi sprendimai, kaip geriausiai panaudoti liekančius pinigus, kad žmonėms būtų gera dirbti, kad galų gale šiukšlės būtų išvežamos laiku, kad pirkėjams būtų malonu vaikščioti turguje“, – teigė Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas.

Pasitarimo metu nuspręsta, kad kitą savaitę bus rengiamas dar vienas susitikimas, į kurį bus kviečiama turgaus direktorė, valdyba. Kitą savaitę bus ieškoma atsakymų į iškeltus klausimus, tariamasi dėl tolimesnės turgaus veiklos, jo vizijos, Savivaldybės vadovai iš valdybos reikalaus finansinės ataskaitos ir duomenų, kiek per praėjusius tris metus buvo skirta lėšų turgaus infrastruktūros gerinimui.

1 komentaras

  • Dėja bet tokio pobūdžio savivaldybės darbai, kurie išdėstyti šiame straipsnyje labai liūdina. Kas yra turgus? Ogi priekyvietė, verslininkų (šiuo atvėjų amatininkų) vieta pajamom gauti. taigi jeigu savivaldybė nusprendė rūpintis verslu, kodėl kenčia kiti verslai? gal vertėtų apsvarstyti ir įrengti kokia AB, UAB arba IĮ naujas patalpas, prekybines ar dar kokias, nes žmonėm (tiek pirkėjam, tiek pardavėjam) ten bus smagiau prekiauti. Nesenai manogargzdai.lt buvo straipsnius, kur Klaipėdos rajono savivaldybės administracija ragina gyventojus sąžiningai mokėti mokesčius. Taigi gal pradėkime nuo turgaus? Ar visi pardavėjai apskaito prekes? Išrašo pinigų priėmimo kvitus arbai išmuša čkiukus? Galbūt jeigu mokesčių surinkimas ir apskaita būtų deramai vykdomi nekiltų klausimų dėl prekybininkų darbo kokybės gerinimo? O ir kainos gargždų turgelyje - NE-RE-A-LIOS!!! Neretai pvz. daržovės kainuoja 30-50 procentų brangiau negu kituose Lietuvos miestuose, žolelės pas vieną žolininkę brangiau negu vaistinėje (o kiekis mažesnis bei neaišku ar yra išlaikytos visos sanitarinės sąlygos). Tikriausiai nevienam teko išgirsti iš pardavėjų tokią repliką - "maksima, nuolaidų nedaro.." arba "maksimoje brangiau". Gerbemieji turgaus prekiautojai, jeigu jau lyginate save su verslininkais, tai būkit malonūs patys ir gerinkite savo darbo sąlygas, o ne išmaldos iš savivaldybės prašykite. Tarpkitko, norėčiau atkreipti Jūsų dėmesį į tai, kad nemaža turgaus prekeivių dalis pati susitvarkė savo darbo vietas - nusipirko ir įsirengė šiltas patalpas, kur yra miela ir malonu užeiti.
    B. Alšauskienės pavardė užkliuvo už akių - pati prekiauja turguje, pati sau patalpas išsimušinėja! Bravo ponia Birutė.
    Klaipėdos rajono savivaldybės administracija - būkite sąmojingi ir investuokite pinigus į vaikų žaidimų aikšteles - tai mūsų ateitis. Gaila, kad tokius klausimus, kaip Gargždų parke esančios žaidimų aikštelės įrengimas tūrėjo spręsti bendruomenė, o ne savivaldybė. realiai mes neturime normalių sąlygų, kur vaikai galėtų žaisti. Lietuvoje yra nemažai pavizdingu miestų, kur kiekvienas kiemas turi po savo žaidimo aikštelę. gargždai - turime kur lygiuotis!!!
    O baseino statyba? Kažakaip šis klausimas nutylimas? kodėl apie jį negalvojame?
    Dviračių takai?

    Pranešti offelija Ketvirtadienis, 2017 birželio 08 15:47 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 382 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,