Mano Gargždai



Gargžduose kraują aukojančių žmonių gretas papildo naujokai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Vakar, birželio 7-ąją, Gargžduose, Klaipėdos rajono savivaldybės salėje, vyko Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo surengta kraujo donorystės akcija. Nors organizatoriai planavo pirmą kartą Gargžduose statyti kraujo donorystės palapinę, planus pakoregavo pliaupiantis lietus. Nuspręsta glaustis Savivaldybės salėje.

 

Kaip naujienų portalui mano-gargzdai.lt pasakojo donorų organizatorius Gintautas Žiulpys, šį kartą kraujo duoti atėjo 32 asmenys, 11-ka jų tai padaryti nusprendė pirmą kartą. Iš atvykusiųjų reikalavimus atitiko ir kraują paaukoti galėjo 25 Klaipėdos rajono gyventojai.

„Gegužės 9 d. į Gargžduose vykusią akciją atvyko 70 žmonių. Pabandėme rizikuoti – nepraėjus mėnesiui, daryti vėl. Gaila, nepavyko pastatyti palapinės. Jeigu būtų palapinė, manau, būtų ir daugiau žmonių“, – apie akciją Gargžduose pasakojo G. Žiulpys.

Jo teigimu, Gargždai – nedidelis miestelis, tačiau stebina pilietiškų žmonių skaičiumi, ypač džiugina, kad net 11 donorų nusprendė ateiti pirmą kartą.

Donorų organizatorius atviravo, kad pastatytoje palapinėje, esant žmonių, būtų dirbama ir iki 18 val., tačiau šį kartą komanda darbus baigė kiek anksčiau – apie 16.15 val.

„Oras kuria nuotaiką. Jeigu jis slogus, ir mintys slogios. Žmonės galvoja: „Gal kažkas kitas ateis, aš nelįsiu į lauką“. Kas atėjo tokiu oru, lenkiu galvą“, – Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo vardu atėjusiems donorams ir vietą suteikusiai Savivaldybei dėkojo G. Žiulpys.

Jis informavo, kad, jeigu oro sąlygos leis, liepos 11 d. Savivaldybės aikštėje, planuojama pirmą kartą Gargžduose pastatyti kraujo donorystės palapinę. Taip pat Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo komanda savo palapinę ketina įkurti ir liepos 30 d. Vėžaičiuose vyksiančios Oninių šventės metu.

Kraujo donorais gali būti sveiki asmenys nuo 18 iki 65 metų amžiaus, savanoriškai duodantys kraujo ar jo sudėtinių dalių. Žmogaus kūno masė turi būti ne mažesnė nei 50 kilogramų. Moterims per metus leidžiama duoti kraujo keturis kartus, vyrams – šešis. Pertraukos tarp kraujo davimo privalo būti ne trumpesnės kaip 60 dienų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 361 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,