Mano Gargždai



Blynų ir šokolado fiestoje – ir Klaipėdos rajono auksarankiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Blynų ir šokolado šventėje dalyvaus veiviržėniškiai, judrėniškiai, priekuliškiai. Eimanto Chachlovo/ve.lt nuotr. Blynų ir šokolado šventėje dalyvaus veiviržėniškiai, judrėniškiai, priekuliškiai. Eimanto Chachlovo/ve.lt nuotr.

Paskutinį prieššventinį savaitgalį, gruodžio 21–22 dienomis, klaipėdiečiai ir miesto svečiai į Teatro aikštę bus viliojami blynų ir šokolado kvapais.

 

Virs žuvienę

Smagūs šeštadienio renginiai prasidės nuo pat ryto. 12 val. Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija ir Lietuvos karinės jūrų pajėgos miestelėnus vaišins kvapnia žuviene.

„Bendradarbiaudami su Lietuvos karinėmis jūrų pajėgomis, jau 12-tus metus iš eilės, klaipėdiečius ir miesto svečius vaišinsime skania žuviene. Asmeniškai pažadu, kad žuvienės bus tiek kiek reikės ir pakaks jos visiems, o jei atliktų – pasidalinsime su tais, kurie galbūt negalės ateiti į Teatro aikštę. Ir neklauskite kas mums iš to – ogi nieko, tiesiog smagu dalintis“, - sako Lietuvos žuvies ir žvejų perdirbėjų asociacijos vadovas Algirdas Aušra.

Kvapnia žuviene visi atėję į Teatro aikštę bus vaišinami nemokamai.

 

Blynų šventė

Šeštadienį, nuo 16 iki 19 val., klaipėdiečiai kviečiami į blynų šventę. Kiekvienas atras savo mėgiamiausią blynų rūšį. Blynus pagal senąsias blynų kepimo technologijas ruoš dvidešimt Veiviržėnų bendruomenės blynų kepėjų, iš kurių vyriausiam 63 metai. Šešiose kepimo krosnyse degančios malkos ir nuostabus kepamų blynų aromatas nepaliks abejingų. Viena krosnis bus paruošta tiems, kurie blynus norės išsikepti patys. Atėjusius džiugins net penkios skirtingos blynų rūšys – „čirviniai“, mieliniai, su aguonomis, su razinomis ir cinamoniniai blynai. Kepėjai nusiteikę išdalinti apie tris tūkstančius „čirvinių“ blynų. Blynams ketinama sunaudoti apie 50 kilogramų miltų, 100 kiaušinių, 10 kilogramų cukraus, 20 litrų aliejaus ir 5 kilogramai tikrų kaimiškų lašinukų. Sušalusius šildys Veiviržėnų krašto arbatžolių arbata.

Šventėje visų atėjusių lauks Senelis Blynas, šokių kolektyvai ir Kalėdinės dainos. 19 val. Blynų pasaką, daineles ir šokius mažiesiems ir jų tėveliams dovanos Kalėdų Senelis.

 

Šokolado fiesta

Kalėdinių renginių organizatoriai smaguriauti kvies ir sekmadienį. Gruodžio 22 d. visų lauks tikra Šokolado pasaka, kurioje skandins Judrėnų, Veiviržėnų, Priekulės bei Klaipėdos auksarankių gaminiai. Teatro aikštėje susirinkusių lauks įvairūs šokoladiniai skanėstai: šokoladiniai sausainiai, šokoladinis pyragas, šokoladu aplieti obuoliai. Karštu šokoladiniu gėrimu vaišins Kalėdinių renginių organizatorių VšĮ „Klaipėdos šventės“ kolektyvas.

Kad nebūtų šalta, mažus ir didelius judėti vers skirtingi šokių kolektyvai, mažieji atlikėjai, šventinė muzika. 19 val., jau paskutinį kartą prieš Kalėdas, visų vaikų lauks susitikimas su Kalėdų Seneliu ir Šokolado pasaka.

Visų šventinių-labdaros mugių skanėstų kaina – vienas gerumo litas. Visos surinktos aukos atiteks Maltos ordino pagalbos tarnybai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 260 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,