Mano Gargždai



Sulaikytas vyras, gabenęs kokainą už 210 tūkst. eurų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos AVPK nuotr Klaipėdos AVPK nuotr

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai sulaikė su organizuotu nusikalstamumu siejamą įtariamąjį, pas kurį rasta apie 1,5 kg kokaino.

 

Uostamiesčio teisėsaugininkai atliko sėkmingą operaciją Klaipėdos apskrityje veikiančios organizuotos nusikalstamos grupuotės, kurios nariai platino narkotinę medžiagą – kokainą, atžvilgiu.

Gegužės mėn. pradžioje KPONTV pareigūnai, padedami „Aro“ kovotojų, sulaikė anksčiau ne kartą teistą įtariamąjį. Tyrėjai ir Klaipėdos apskrities VPK kinologai su tarnybiniais šunimis atliko kratą jo name Klaipėdos rajone.

Aptiktas įtariama labai didelis kiekis narkotikų. Apie 1,5 kg aukštos kokybės (virš 1 kg gryno) kokaino buvo paslėpta 6 sandariose konservų skardinėse. Narkotinės medžiagos „gatvės“ kaina yra apie 210 000 Eur. Paimtų kvaišalų kiekis apie 10 kartų viršija teisės aktuose nustatytą kokaino labai didelio kiekio minimalią ribą (100 g).

Taip pat paimta apie 8 000 Eur grynais, vekseliai 18 000 Eur sumai, visureigis su įtariama suklastotais identifikaciniais numeriais, keturratis motociklas, antrankiai. Ekspertai-kriminalistai nustatys, ar nėra suklastoti kratos metu paimtų transporto priemonių identifikaciniai numeriai.

Sulaikytasis gerai žinomas uostamiesčio teisėsaugininkams. Su organizuotu nusikalstamumu siejamas asmuo buvo kaltinamas dėl 2008 metais įvykdyto medikės nužudymo, taip pat pripažintas kaltu dėl vienos kavinės barmeno sumušimo.

Tą pačią dieną buvo sulaikyta ir įtariama kokainą platinusi moteris. Jos darbovietėje – Klaipėdos senamiestyje esančiuose grožio namuose rasta 11 narkotikų dozių. 40 m. klaipėdietei pareikšti įtarimai dėl kokaino platinimo, o galimam narkotikų tiekėjui – dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais.

 

Klaipėdos AVPK nuotr.

 

Įtariama neteisėtai narkotikais labai dideliais kiekiais disponavęs asmuo buvo suimtas. Vėliau Klaipėdos apygardos teismas panaikino žemesnio teismo sprendimą dėl suėmimo pratęsimo ir paskyrė įtariamajam švelnesnes kardomąsias priemones – 20 000 Eur užstatą bei intensyvią priežiūrą.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Su įtariamuoju siejamas ir kitas 2016 m. rugsėjo mėn. sulaikytas Klaipėdos rajono gyventojas. Tąkart KPONTV pareigūnai, bendradarbiaudami su Latvijos kolegomis, realizavo tyrimą dėl kokaino kontrabandos. Rygoje buvo sulaikytas narkotikus Klaipėdoje įsigijęs kurjeris, uostamiestyje – kokainą jam pardavęs asmuo.

2017 m. kovo mėn. Klaipėdos apygardos teismas išteisino kaltinamąjį dėl kvaišalų kontrabandos, o už jų platinimą paskyrė 3 m. 4 mėn. laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą atidėjo. Šį nuosprendį Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKTS prokuroras apskundė apeliacine tvarka.

Lietuvos apeliacinis teismas nepakeitė pirmosios instancijos teismo sprendimo dėl paskirtos bausmės, tačiau iš nuteistojo konfiskavo 2 255 Eur, gautus pardavus kokainą.

LR BK 260 str. 1 d. už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

LR BK 260 str. 3 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 304 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,