Mano Gargždai



„Judrėnų parko aidai“ skambėjo dvi dienas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šventės akimirka. S. Ulvikienės nuotr. Šventės akimirka. S. Ulvikienės nuotr.

Praėjusį savaitgalį „Judrėnų parko aidai“ kvietė linksmintis miestelio gyventojus ir svečius tradicija tapusioje šventėje. Net dvi dienas judrėniškiai minėjo miestelio vasaros šventę, kurioje laukė dviračių žygis, sporto varžybos, koncertas ir kitos pramogos.

 

Birželio 10-ąją 20 dviračių entuziastų dalyvavo žygyje „Lakūno Stepono Dariaus vaikystės keliais“. Žygio metu aplankytos žymios vietos: sustota prie Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos, kur dviratininkai sugiedojo mokyklos himną, atsakinėjo į klausimus apie mokyklos istoriją, vėliau stabtelėta prie lurdo, kur dalyviai, kartu su žygyje dalyvavusiu klebonu S. Šlepavičiumi, pasimeldė, klausėsi lurdo atsiradimo istorijos, lakūno Stepono Dariaus muziejuje muziejaus vedėjas M. Raštikis dviratininkams surengė viktoriną apie lakūno gyvenimo istoriją. Žygio dalyviai užsuko ir į kapines, kur tylos minute pagerbė fizinio lavinimo mokytoją Vladą Ruškį ir kitus mirusiuosius.

„Trasa nebuvo lengva, bet visi ją įveikė, o ir žygis nebuvo „plikas“, kad važiuojame, pasiekiame kažkokį tikslą ir viskas“, – apie žygį pasakojo Veiviržėnų kultūros centro Judrėnų skyriaus renginių organizatorė Vilija Budvytienė.

Po dvi valandas trukusio dviračių žygio, apdovanoję vyriausius ir jauniausius dalyvius, visi rinkosi į filmo „Judrėnams – 455“ pristatymą. Beveik 2 val. trukusiame filme žiūrovai galėjo matyti akimirkas iš praėjusių metų miestelio šventės.

Antroji miestelio šventės diena prasidėjo šv. Mišiomis Judrėnų Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje. Mišiose giedojo viešnia iš Rietavo – solistė Ilma Žilienė, jai talkino vargonininkas Juozas Barsteiga.

Po šv. Mišių šventės dalyviai rinkosi Judrėnų mokyklos parke, kur laukė miestelio seniūno Z. Siminausko organizuotos sporto varžytuvės: taikliausia ranka, smūgiavimas į vartus, metimas į krepšį, ėjimas kojūkais, balionų sprogdinimas pilvais ir kt.

Šventinėje kaimynų kulinarinėje mugėje 4 seniūnijos ant laužo virė sriubas, kurias nemokamai galėjo ragauti visi susirinkusieji. Norintieji balsavo už pikantiškiausią, sveikiausią, gardžiausią ir sočiausią sriubas. Šalpėniškiai virė rūgštynynę, žmonės šią sriubą išrinko pikantiškiausia. Veiviržėnų žuvienė tapo sveikiausia, Judrėniškių frikadelių sriuba pripažinta gardžiausia, Endriejaviškiai virė bulvienę – sočiausią sriubą.

Vakare savo pasirodymais džiugino Veiviržėnų kultūros centro Judrėnų skyriaus vaikų šokių kolektyvas „Pasagėlė“, merginų vokalinis ansamblis, duetu dainavusios Lijana Judeikytė ir Neda Gaudutytė bei svečiai: „Medžiotojų trio“, Juozas Butnorius ir grupė „16 HZ“.

Organizatoriai džiaugėsi gausiu svečių būriu, puikia nuotaika ir labai dėkoja visiems prie šventės prisidėjusiems rėmėjams.

„Šventė pavyko, man įdomi žmonių nuomonė, todėl klausinėjau, ar patiko. Sulaukiau nemažai teigiamų emocijų“, – švente džiaugėsi V. Buivydienė.

 

Šventės akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 313 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,