Mano Gargždai



Rajono ikimokyklinėse įstaigose – svečiai iš Pakruojo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus nuotr.

Praėjusią savaitę Klaipėdos rajone Pakruojo rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Vilmos Jaraitės iniciatyva lankėsi ikimokyklinių įstaigų vadovai, metodinės tarybos nariai bei pedagogai.

 

Edukacinės išvykos tikslas buvo susipažinti su Klaipėdos rajono ugdymo įstaigose kuriamomis vidaus ir lauko edukacinėmis erdvėmis, jų pritaikymu ugdymo procesui. Pristačiau informaciją dėl ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo poreikio mūsų krašte, jo prieinamumo ir veiklos organizavimo Klaipėdos rajone, pagalbos vaikams ir mokiniams teikimo ne tik lopšeliuose-darželiuose, bet ir bendrojo ugdymo mokyklose. Viešnios stebėjosi patraukliais ir kompetentingais Klaipėdos rajono Savivaldybės vadovų bei politikų sprendimais dėl šios veiklos srities bei požiūrio į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo paslaugų plėtrą Klaipėdos rajone.

Pakruojo atstovai susipažino su Gargždų lopšelio-darželio „Saulutė“ aplinka, pabuvojo renovuotame lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“, kurio pedagogai ir vaikai pasisveikino muzikos kūriniais ir pristatė vykdomus edukacinius projektus, džiaugėsi puikiomis ugdymosi sąlygomis lauke ir viduje. Priekulės lopšelis-darželis taip pat pasitiko kūrybiškai sukurta aplinka, vidaus erdvėmis, pritaikytomis kokybiškam vaikų ugdymui. Susipažindino su veikla, organizuojama tėvams bei visai Priekulės miestelio bendruomenei, kurioje stengiasi ryškinti Mažosios Lietuvos kultūros akcentus.

Drevernoje dalyvavo edukacinėje veikloje apie gintarą, klausėsi šišioniškių bei žemaičių šnekos ir dainų, lankėsi prieplaukoje, žvalgėsi į žalumos ir vandens grožį iš apžvalgos bokšto.

Pedagogės, dėkodamos gargždiškiams, priekuliškiams ir dreverniškiams už malonų priėmimą, džiaugėsi mūsų rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigų bendruomenių kuriamomis lauko ir vidaus erdvėmis, skirtomis mažųjų rajono gyventojų ugdymui. Nutarėme tęsti abiejų rajonų pedagogų bendradarbiavimą, išsiskyrėme pasižadėję aplankyti Pakruojį.

 

Išvykos akimirkos – Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 314 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,