Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose ruošiamas desertas dviračių sporto gerbėjams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Tomo Gaubio nuotr. Tomo Gaubio nuotr.

Birželio 23–25 dienomis Gargžduose ir jų apylinkėse vyks vienas didžiausių šalies dviračių sporto renginių – Lietuvos dviračių plento čempionatas, kuriame dėl medalių ir čempionų marškinėlių kovos beveik visi geriausi mūsų šalies dviratininkai. Varžybų organizatoriai šiemet ypatingą dėmesį skirs sporto gerbėjams.

 

Varžybos – tris dienas

Penktadienį nuo 16-os val. vyks jaunių merginų ir vaikinų, veteranų, moterų, jaunimo (iki 23-ejų metų) vaikinų ir vyrų pavienio starto lenktynės. Varžybų dalyviams teks įveikti distancijas nuo 20-ies iki 34-ių km. Per grupines lenktynes šeštadienį ir sekmadienį dviratininkai, priklausomai nuo dalyvių grupės, 16,8 km ratą įveiks nuo keturių iki dešimties kartų, todėl varžybas stabėti atvykę žiūrovai galės ne kartą pamatyti dviratininkų kovą ir nereikės jų ilgai laukti. Jaunių merginų (67,2 km; 4 ratai) ir vaikinų (117,6 km; 7 ratai) grupinės lenktynės vyks šeštadienį nuo 14-os val., o veteranų (117,6 km ir 67,2 km), moterų (117,6 km) ir vyrų bei jaunimo vaikinų (168 km; 10 ratų) grupinės lenktynės – sekmadienį nuo 10-os val. Čempionato apdovanojimų ceremonija turėtų prasidėti 17.30 val.

Tarp pirmenybių dalyvių bus Atėnų, Pekino ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis Ignatas Konovalovas (FDJ), Londono olimpinių žaidynių dalyvis Gediminas Bagdonas („Ag2r La Mondiale“), broliai Evaldas („Delko Marseille Provence KTM“) ir Paulius („Staki - Technorama“) Šiškevičiai, Gediminas Kaupas („Staki-Technorama“). Šalies čempionate po penkerių metų pertraukos dalyvaus Italijos komandai „Aromitalia Vaiano“ atstovaujanti triskart Lietuvos grupinių lenktynių čempionė Rasa Leleivytė bei Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvė Daiva Tušlaitė („Ale Cipollini“).

Pernai Ignalinoje šalies čempionato pavienio starto lenktynes laimėjo neseniai dviratininkės karjerą baigusi Aušrinė Trebaitė ir I. Konovalovas, o grupinėse lenktynėse triumfavo D. Tušlaitė ir Ramūnas Navardauskas.

 

Transliuos tiesiogiai

Lietuvos dviračių plento čempionato lenktynės pirmą kartą bus transliuojamos tiesiogiai per televiziją. Sekmadienį vyksiančias veteranų ir moterų grupines lenktynes transliuos „Delfi TV“, o vyrų ir jaunimo vaikinų grupinės lenktynės bus rodomos per „Delfi TV“ ir „Sport 1“ televizijos kanalą. Lenktynes ketinama filmuoti šešiomis kameromis (dvi veš motociklininkai, dvi bus pritvirtintos prie dviračių, viena bus įrengta starto/finišo zonoje, o dar viena – šalia akmenimis grįsto kelio). 

Sportininkai kiekviename rate kirs starto/finišo liniją, kuri bus prie Gargždų kultūros centro Klaipėdos gatvėje. Šalia starto ir finišo vietos įsikurs dalis prekybininkų, „Technorama“ įkurs elektrinių dviračių ekspoziciją su bandymų trasa, bus scena su didžėjumi. Šeštadienį po varžybų koncertą surengs Edenas, Simo, D&D. Norintieji galės linksmintis diskotekoje. Koncertas lauks ir sekmadienį, prieš apdovanojimų ceremoniją.

Ties starto/finišo zona varžybos bus transliuojamos „gyvai“ per projektorių, o ant kalno, kur baigsis akmenimis grįstas kelias ir kur tikimasi žiūrovų antplūdžio, lenktynes bus galima stebėti ir LED ekrane.

 

 

Prašo planuoti keliones

Sporto centro direktorius Vaidas Liutikas, visą dėmesį skiriantis saugumui renginio metu užtikrinti, prašo tiek vairuotojų, tiek pėsčiųjų būti itin atidiems, taip pat iš anksto suplanuoti savo keliones, nes eismas dalyje miesto bus draudžiamas.

Penktadienį nuo 15.30 val. iki 19.30 val. iš Gargždų nebus galima išvažiuoti per Tilto g., todėl norintieji išvykti iš miesto turės rinktis kitus išvažiavimus. Į miestą atvykstantieji per Tilto g. bus įleidžiami tik su policijos leidimais, galės įvažiuoti per Minijos g.

Penktadienį nuo 12 val. bus uždaryta aikštelė prie Sporto centro. Šeštadienį ir sekmadienį iš ir į Gargždus bus galima įvažiuoti per Minijos g., eismą reguliuos policijos pareigūnai. Atidžiausi turėtų būti J. Basanavičiaus, taip pat sodų, Dovilų gyventojai. Anot V. Liutiko, įvažiavusieji į J. Basanavičiaus gatvę,  bus prašomi kuo skubiau pasirinkti dešinės pusės gatves, link S. Dariaus ir S. Girėno gatvės. Taip pat gyventojai prašomi nepalikti šiose gatvėse transporto priemonių, rinktis saugų greitį, važiuoti dviratininkų judėjimo kryptimi. Eismą prižiūrės gausios policijos pajėgos, taip pat sporto klubo „Kuršis“ ir Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 302 pėstininkų kuopos savanoriai, saugos tarnybos „Argus“ darbuotojai.

Daugiau informacijos apie eismo pasikeitimus – ČIA.

Daugiau informacijos apie Lietuvos čempionatą – www.ldsf.lt

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,