Mano Gargždai



„Naminuko“ ugdytiniai vyko į bityną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Išvykos akimirka. Gargždų lopšelio-darželio „Naminukas“ grupės „Bitutės“ nuotr. Išvykos akimirka. Gargždų lopšelio-darželio „Naminukas“ grupės „Bitutės“ nuotr.

Gargždų lopšelio-darželio „Naminukas“ grupės „Bitutės“ ugdytiniai mokslo metus užbaigė išvyka į Gintauto Grigaičio šeimos bityną. Kadangi pasivadinome bitučių vardu, tai labai smalsu buvo iš arčiau susipažinti su jų gyvenimu. Smalsuolių susirinko visas būrys, nes kartu vyko broliukai, sesutės, tėveliai ir net seneliai.

 

Nuvykus į bityną mus pasitiko bitininkė Jūratė, kuri papasakojo senos sodybos istoriją ir apie sumanymą šioje sodyboje įkurti bityną. Netrukus buvome pakviesti į vidų, kur vyko edukacinis užsiėmimas. Jo metu žiūrėjome filmą apie bičių gyvenimo ypatumus, atsakinėjome į pateiktus klausimus, sukome medų su medsukiu, kiekvienas sau pasidarėme vaško žvakę.

Tuo įdomybės nesibaigė. Bitininkė Giedrė pakvietė visus aplankyti bičių. Apsirengę specialią aprangą nužingsniavome prie avilių, kur apžiūrėjome aviliuose triūsiančias biteles. Išmokome surasti bičių motinėlę ir traną. Sužinojome, kad bitelė „žvalgė“ šokdama šokį parodo, į kurią pievą skristi nektaro ir dar daug įdomių dalykų. Bitininkas Marius laukė mūsų senojoje daržinėje su vaišėmis. Ragavome šviežutėlio medaus, užsigerdami pienu, bei degustavome medų su įvairiais priedais.

Grupės „Bitutės“ ugdytiniai bitynui atvežė dovaną – savo piešinių apie bitutes. Šeimininkai pažadėjo jais papuošti patalpą, kurioje medumi vaišina svečius.

Toliau smagią popietę tęsė grupės „Bitutės“ vaikučiai, kurie susirinkusiems dainavo, šoko, kvietė visus į ratą smagiai pažaisti. Vaikai džiaugėsi tėvelių gebėjimais, kurie šmaikščiai inscenizavo pasaką „Ropė“. Savo norus ir svajones kartu su tėveliais vaikai užrašė ir su spalvotais balionais paleido į dangų. Lieka tik laukti gražios vasaros ir svajonių išsipildymo.

 

Išvykos akimirkos – Gargždų lopšelio-darželio „Naminukas“ grupės „Bitutės“ nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 443 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,