Mano Gargždai



Savivaldybė džiaugiasi nauju fotografijų albumu, metraštis vėluoja

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Fotografijų albumas ir jame publikuojamos fotografo Andriaus Kundroto nuotraukos. Fotografijų albumas ir jame publikuojamos fotografo Andriaus Kundroto nuotraukos.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos užsakymu išleistas naujas fotografijų albumas išvydo dienos šviesą – jame gražiausios Klaipėdos rajono vietos, fotografo Andriaus Kundroto įamžintos iš paukščio skrydžio. 200 egzempliorių albumo leidyba Savivaldybei atsiėjo 7 tūkst. eurų, tačiau artimiausiu metu tikimasi šio leidinio tiražą padidinti – už papildomus 3 tūkst. eurų išleisti dar 800 egzempliorių.

 

Albumas, kurį parodyti – ne gėda

112 psl. leidinyje „Klaipėdos rajonas: atveria horizontus" galima pasigrožėti Gargždų, Priekulės, Drevernos, Svencelės, Agluonėnų, Jakų, Kretingalės, Dovilų, Dauparų, Kvietinių, Lapių, Vėžaičių, Endriejavo, Veiviržėnų, Judrėnų, Karklės apylinkių vaizdais, užfiksuotais dronu. Kaip pasakojo Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis, albume sugulusios nuotraukos nuo šiol taip pat priklausys Savivaldybei, mat nupirktos jų autorinės teisės.

Anot G. Bareikio, 200 egz. tiražo Savivaldybės reprezentacijos reikmėms pakaktų viso labo mėnesiui, todėl papildymas yra būtinas. Jo vertinimu, 10 tūkst. eurų už 1000 egzempliorių – nėra per brangu. Vienos knygos vertė – 10 eurų. Kultūros skyriaus vedėjas pastebėjo, kad kiekvienas žmogus turi savo nuomonę apie leidinį, tačiau, pasak jo, – šį ne gėda dovanoti ir prezidentams.

„Be jokios abejonės, kiekvieną kartą gali būti kitaip, kiekvieną kartą gali būti geriau. Ne viskas ir man patinka, bet menininkas kitaip mato“, – prisimindamas Tūkstantmečio skulptūros Gargžduose istoriją ir skirtingus jos vertinimus sakė G. Bareikis.

Fotografijų albumo redakcinė kolegija – Violeta Riaukienė, Ligita Liutikienė, Gintautas Bareikis, Gytis Kasperavičius, Raimonda Kučinskaitė. Albumas atspausdintas „Standartų spaustuvėje“, jo dizainą kūrė Agnė Rimeikaitė.

Įdomu tai, kad Savivaldybė praėjusiais metais 10 tūkst. eurų skyrė kito reprezentacinio albumo – „Prie jūrų marių", leidybai, kuris buvo išleistas 2000 egz. tiražu. 74 psl. albumas tuomet buvo užsakytas Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro. Šiemet taip pat buvo planuojamas ir filmo apie Klaipėdos rajoną sukūrimas, tačiau šios priemonės buvo nuspręsta atsisakyti. Strateginio planavimo komisijos posėdyje G. Bareikis prašė 14 tūkst. eurų numatyti 2018 metais – kai tikimasi išleisti naują reprezentacinį leidinį. Jis užsiminė, kad viliamasi, kad tai bus fotomenininko Rolando Šimulio kūryba.

 

Metraštis dar neišleistas

7 tūkst. eurų vertės metraščio leidybos darbai stringa – abu užsakymus vykdžiusi UAB „ICasting“ sutartyje su Savivaldybe buvo įsipareigojusi darbus atlikti iki šių metų gegužės 1 d. Kultūros skyriaus vedėjas G. Bareikis pripažino, kad darbai užtruko, bet tai esą ir dėl Savivaldybės kaltės, mat vėluojama pateikti informaciją. Dėl to darbų atlikimo terminas buvo pratęstas.

„Žiūrėsime, ar draugiškai susitarsime, ar dar kažkiek „šlubuos“, ir skaičiuosime delspinigius“, – apie galimas sankcijas kalbėjo G. Bareikis.

Jo žiniomis, metraštį spaustuvei atiduos birželio 26 d., tikimasi, kad jį bus galima pasklaidyti jau šį mėnesį ar kito pradžioje.

Kultūros skyriaus vedėjas taip pat atviravo, kad praėjusiais metais ir šiemet leidžiamas metraštis – eksperimentinis Savivaldybės leidinys, kurio kitąmet gali ir nebelikti: „Vyksta ieškojimai tokie. Pernai galvojo, kad visiems labai įdomu. Būkime biedni, bet teisingi: perskaitei – ir į pečių. Žmonėms turbūt įdomiau atsiversti „Bangos“ ar „Lietuvos ryto“ penktą puslapį, kur parašyta apie tai, kad kažkas papjauta, o su tokiais kasdieniais biurokratijos aparato darbais... Yra tam tikras sluoksnis, kam įdomu: tai specialistui, gal žurnalistams analizuoti, ieškoti kabliukų.“

Primename, kad deklaruojamas metraščio tikslas – informuoti Klaipėdos rajono gyventojus apie Savivaldybės veiklą, pateikti informaciją piliečiams apie Klaipėdos rajono savivaldybės mero, Administracijos direktoriaus ir Administracijos per metus nuveiktus svarbiausius darbus, įgyvendintus projektus, pokyčius ir iniciatyvas. Tik 200 egzempliorių tiražu šiemet leidžiamas metraštis, planuojama, bus geresnės kokybės nei pernai: ne laikraštinio, bet storesnio popieriaus, ne mažesnio nei A4 formato, klijuotų puslapių, kietesnio viršelio. Didės ir leidinio apimtis – ne mažiau nei 68 psl., kai pernai buvo 40 psl. Kultūros skyriaus vedėjo manymu, metraščio tiražo didinti neprireiks. 2015-aisiais už 3700 eurų buvo išleista 10 tūkst. laikraštinio formato metraščio egzempliorių. 

 

Fotografijų albumą „Klaipėdos rajonas: atveria horizontus" internete galima rasti čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 354 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,