Mano Gargždai



Gargždiškius erzina nesaugios perėjos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Skaitytoja skundėsi, kad perėja prie Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ – nesaugi. V. Šleiniūtės nuotr. Skaitytoja skundėsi, kad perėja prie Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ – nesaugi. V. Šleiniūtės nuotr.

Naujienų portalas mano-gargzdai.lt sulaukė skaitytojos skundo dėl nepakankamo saugumo užtikrinimo Gargžduose, Žemaitės g. perėjoje prie lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“. Taip pat gyventojai baiminasi dėl savo saugumo, eidami per perėjas Kvietinių, Klaipėdos ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžose. Ne kartą viešoje erdvėje keltas klausimas dėl įrengtų, bet neveikiančių šviesoforų.

 

Nagrinėja tik raštiškus prašymus

„Gal žinote, kur galima kreiptis, norint atkreipti dėmesį dėl perėjos prie daželio „Ąžuoliukas“? Ten jau antrus metus vedu vaiką ir dauguma pastebėjo, kad prie tos perėjos ne tik kad neprilėtina, bet ir nestoja automobiliai. Kiek kartu vos spėjome prabėgti su vaikais. Nejau laukia, kol įvyks nelaimė“? – į portalo redakciją kreipėsi skaitytoja.

Klaipėdos rajono savivaldybės Saugaus eismo komisijos pirmininkas Česlovas Banevičius teigė, kad problema dėl perėjos Žemaitės gatvėje jam yra žinoma.

„Žinome puikiai šią problemą, jau svarstėme, ką daryti. Panaši situacija yra sankryžoje su Vasario 16-osios gatve, kur jau įrengtas „Stop“ ženklas. Planuosime priemones, kaip sumažinti greitį. Galima įrengti kelio ženklus ar kalnelį“, – svarstė Č. Banevičius.

Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Brazlauskienė informavo, kad paskutinį kartą skundas dėl minėtos perėjos nagrinėtas 2014 m. lapkričio mėnesį, kai prašymą pateikė lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ atstovai. Tuomet Saugaus eismo komisija priėmė sprendimą siūlyti „Ąžuoliuko“ administracijai įrengti vartelius, vedančius į lopšelio-darželio teritoriją iš J. Janonio g., Gargždų seniūnijai pastatyti trūkstamus kelio ženklus, žyminčius pėsčiųjų perėją Žemaičių g.

„Jei perėja yra nesaugi, gyventojai galėtų su savo pastebėjimais ir prašymais kreiptis į Savivaldybės administraciją, kuri prašymą peradresuos Saugaus eismo komisijai, o ši pagal savo nuožiūrą siūlys, ką būtų galima pagerinti“, – sakė V. Brazlauskienė.

Dėl saugumo perėjose besirūpinantys pėstieji turėtų raštiškai išdėstyti savo pastebėjimus Savivaldybės administracijai, nes žodiniai pareiškimai nėra svarstomi. Pareiškėjas kviečiamas dalyvauti Saugaus eismo komisijos posėdyje, kurie vyksta maždaug kas tris mėnesius, o artimiausias numatomas rugpjūčio pradžioje.

 

Šviesoforo įjungti neplanuoja

Neveikiantis šviesoforas Klaipėdos, Kvietinių ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžose taip pat kelia klausimus gargždiškiams – tiek pėstiesiems, tiek vairuotojams.

„Toje vietoje reikia platinti gatvę. Įjungti šviesoforą nėra sunku, bet kai tai buvo padaryta, Klaipėdos ir J. Basanavičiaus gatvėse susidarydavo eilės, kadangi kelias yra siauras ir nėra papildomų juostų, visi turi laukti, negali paprasčiau pasukti į dešinę. Yra ir kita priežastis – žiemos metu vairuotojai sustodavo pakalnėje, jei slidžiau – automobiliai nebepakyla į kalną ir susidaro dar didesnės problemos“, – priežastis, kodėl šviesoforo įjungti neketinama dėstė Administracijos direktoriaus pavaduotojas Č. Banevičius.

Primename, kad savo pastebėjimus ar skundus dėl gyvenvietėje pastebimų problemų reikėtų raštiškai pateikti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai ar seniūnijai, visus kontaktus galite rasti ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 172 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,