Mano Gargždai



Drevernoje – meninių dviračių invazijos kulminacija

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Kūryba, polėkis, džiaugsmas, improvizacijos, meistravimas, technologijos, savanorystė, dviračiai, dalinimasis – šie raktažodžiai lydėjo visą vaikų vasaros stovyklą-kūrybines dirbtuves „Meninių dviračių invazija“. Birželio 17 dieną stovyklos dalyviai Drevernoje surengė smagų meninių dviračių, pagamintų per dvi savaites, paradą. Tiesa, ne visi sukurti dviračiai važiavo simboliniame parade. Kai kuriuos dviračius anksčiau išvykę vaikai parsivežė namo.

 

Vaikų vasaros stovyklos idėja – padovanoti kiekvienam vaikui ne tik po dviratį, parvežtą iš JAV festivalio „Burning Man“, bet ir savaitę bendravimo, įkvėpimo, įgūdžių, kitokio požiūrio ir į dviračius, ir į kūrybą, paverčiant dviračius į neįprastus meno objektus.

Klaipėdos rajono savivaldybės, Lietuvos kultūros tarybos ir festivalio „Burning man“ bendruomenės finansuotos dirbtuvės suteikė galimybę daugiau nei 100 vaikų iš visos Lietuvos pajusti kūrybos džiaugsmą iš dviračių kuriant neįtikėtinas, neįprastas, originaliai išpuoštas ar sukonstruotas transporto priemones.

Šiemet uždarytoje Drevernos pagrindinėje mokykloje, birželio 5–18 dienomis vykusioje stovykloje, pirmąją savaitę kūrė Klaipėdos rajono vaikai, antrąją – vaikai iš visos šalies dailės mokyklų. Su stovyklautojais šias dvi savaites dirbo vis besikeičianti savanorių komanda, tačiau jos branduoliu išliko „Meškėnų laboratorijos“ nariai, Bostono SCUL organizacijos savanoriai, kiti menininkai, dizaineriai, programuotojai, verslininkai iš Lietuvos, Vokietijos, Latvijos, Jungtinės Karalystės, JAV.

Projekto metu stovyklos dalyviai ne tik taisė iš Nevados dykumos pargabentus ir jiems padovanotus dviračius. „Meškėnų laboratorijos nariai“ kiekvienam pristatė praktinio technologijų pritaikymo kūryboje galimybes: buvo galima naudotis lazeriu, 3D spausdintuvu, ploteriu, kompiuteriukais micro:bit, litavimo, suvirinimo, pjaustymo aparatu, LED apšvietimo juostomis, kita įranga. Dalyviai, kurdami meninių dviračių dizainą, naudojosi ne tik skaitmenizuotos gamybos technologijų įranga, bet ir perdirbamomis medžiagomis bei daiktais.

Klaipėdos rajono savivaldybė prisidėjo prie šio projekto viešindama informaciją apie „Meninių dviračių invazijos“ kūrybines dirbtuves, suteikdama patalpas dirbtuvių savanoriams, kurie mokė vaikus, organizuodama dalyvių ir savanorių apgyvendinimą, maitinimą, Klaipėdos rajono moksleivių pavėžėjimą. Prie sklandaus projekto vykdymo prisidėjo ir Drevernos pagrindinės mokyklos bendruomenė, Drevernos kultūros centro kolektyvas, Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro J. Gižo sodybos, Gargždų krašto muziejaus, bendrovės „Hortivita“, vystančios Drevernos uostą, Kvietinių bendruomenės, Kvietinių–Dauparų seniūnijos, VšĮ „Gargždų švara“ vadovai ir kolektyvai.

Projekto „Meninių dviračių invazija“ kasdienybė ir atmosfera matyti fotografijų albume, kurio autoriai yra stovyklos organizatoriai ir dalyviai. Čia – įdomios akimirkos iš kūrybinių dirbtuvių, dviračių parado Dreverna–Svencelė ir dirbtuvių savanorių žygio Dreverna–Nida kadrai.

 

Fotografijų galeriją galite peržiūrėti ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 109 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,